ADRIAN DUICU, adus la DNA cu duba

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, ADRIAN DUICU, a fost adus, luni dimineata, cu duba la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, informeaza B1 TV.

Adrian Duicu, baron PSD de Mehedinti, a fost adus de anchetatori din arestul Politiei Capitalei. Acesta este urmarit penal de procurorii DNA pentru sapte infractiuni, printre care trafic de influenta, cumparare de influenta si instigare la dare de mita.

Citeste si: PONTA: ADRIAN SARBU A FOST LA MINE IN BIROU SI MI-A SPUS CA ARE NISTE CONTROALE DE LA ANAF

Procurorii DNA sustin ca ADRIAN DUICU i-a promis lui Stefan Ponea ca isi va folosi influenta asupra mai multor functionari publici (membri ai Guvernului, functionari publici din conducerea MAI, seful IGPR) ca sa il mentina temporar pe acesta in functia de sef al IPJ Mehedinti iar la o data ulterioara sa il numeasca intr-o functie de conducere la Inspectoratul General al Politiei Romane, si anume, director adjunct al Directiei de Ordine Publica, precum si sa o numeasca pe sotia lui Ponea intr-o functie de conducere la DNA.

De asemenea, DUICU a promis ca isi va exercita influenta asupra membrilor Consiliului Local al municipiului Orsova, pentru a-i determina sa aprobe scoaterea din domeniul public si concesionarea catre o alta persoana din familia lui Ponea, la un pret “convenabil”, a doua suprafete de teren (in suprafata totala de aproximativ 200 de metri patrati, terenuri situate in centrul municipiului Orsova si reprezentand acostamentul unei strazi).

ADRIAN DUICU RAMANE IN AREST PREVENTIV

Sursa foto: amosnews.ro