Adrian Duicu ar fi comandat un flagrant unui adversar politic

Au aparut noi dezvaluiri din dosarul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Adrian Duicu. Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, Adrian Duicu se lauda, printre altele, ca poate interveni la premierul Victor Ponta pentru a obtine o functie de conducere la nivelul IGPR.

Aceleasi surse sustin ca Adrian Duicu ar fi comandat un flagrant unui adversar politic. Totodata, seful CJ Mehedinti s-ar fi laudat ca are relatii si cu Petre Toba, insa surse din IGPR sustin ca niciodata acesta nu a avut vreo influenta la acest nivel.

Potrivit DNA, presedintele CJ Mehedinti, Adrian Duicu, i-ar fi spus sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, ca are influenta asupra unor membri ai Guvernului, unor functionari din conducerea MAI si a sefului IGPR si ca ii poate determina sa il numeasca director adjunct al Directiei de Ordine Publica.

Afla aici mai multe detalii despre retinerea lui Adrian Duicu

Adrian Duicu a fost arestat preventiv, vineri dimineata, pentru 30 de zile, decizia fiind luata de magistratii Curtii de Apel Bucuresti. 

Procurorii anticoruptie spun ca 11 membri ai Consiliului Local Orsova au indeplinit ordinele presedintelui CJ Mehedinti, atunci cand acesta le-a cerut scoaterea din domeniul public si concesionarea a doua suprafete de teren. Adrian Duicu si-ar fi transmis cererile prin intermediul liderului PSD Orsova, Constantin Popescu, iar terenurile au ajuns la familia sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea.

Adrian Duicu si Stefan Ponea sunt acuzati ca ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile.