ADRIAN DUICU facea TRAFIC de INFLUENTA din cabinetul premierului Ponta de la Palatul Victoria!

Numele premierul Victor Ponta apare in dosarul de trafic de influenta in care este acuzat Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti. Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Adrian Duicu si-a traficat influenta inclusiv din cabinetul primului ministru de la Palatul Victoria, informeaza Gandul.

Conform sursei citate, Adrian Duicu a cerut ca seful IPJ Mehedinti sa fie mentinut si apoi avansat, iar in schimb Stefan Ponea i-a promis ca il scapa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Anchetatorii sustin ca premierul Ponta l-a convocat la Guvern pe seful Politiei Romane pentru a-i satisface doleantele lui Duicu.

Procurorii DNA sustin ca Duicu si-ar fi traficat influenta chiar in cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Procurorii arata ca Duicu a mers la Guvern sa solicite mentinerea pe functia a lui Ponea. Procurorii mentioneaza ca Duicu i-a transmis sefului IPJ ca in cabinet se afla si ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe si ca premierul l-a chemat la Guvern pe seful Politiei, chestorul Petre Toba, noteaza Gandul.

Citeste si: Adrian Duicu, Stefan Ponea si Constantin Popescu, retinuti pentru 30 de zile

Extras din referatul intocmit de procurorii DNA:

“La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucuresti, fara a fi insotit insa de numitul Ponea Constantin Stefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul la chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei de Ordine Publica, solicitare cu care Toba Petre s-a aratat de acord.

In imprejurarile sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa din cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care il promisese numitul Ponea Constantin Stefan.

Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe Ponea Constantin Stefan, comunicandu-i rezultatul intalnirii avute cu Toba Petre: „Tie ti-a rezervat director adjunct la Ordine Publica si-l tine pana de hotarasti tu sa pleci si i-am spus: nu pleaca de aiciea… stia subiectul de ea, ca vrea sa vina la Parchetul General, ca la DNA a avut o problema si n-a pus-o acolo… deci absolut ok, o sa urmeze treaba aia cat de curand; cealalta zic; ceea ce te intereseaza cel mai mult”.

Citeste si:  De ce crede Ponta ca presedintele CJ Mehedinti si seful CJ Dolj au probleme cu legea 

Asadar, numitul Duicu Ioan Adrian i-a transmis numitului Ponea Constantin Stefan ca, in viitor, acesta va obtine si folosul vizat pentru sotia acestuia, respectiv ocuparea unei functii de conducere din cadrul unei structuri din Bucuresti. Cu privire la aceeasi intalnire, numitul Duicu Ioan Adrian i-a transmis numitului Dumitrescu Doru: „l-a chemat acolo sefu al mare, l-a chemat la Guvern, si a venit acolo. Ok”.

Sursa foto: adevarul.ro