ADRIAN DUICU ramane in AREST PREVENTIV pentru inca 30 de zile

Instanta suprema a decis ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, ADRIAN DUICU, fostul sef al IPJ Mehedinti, STEFAN PONEA, si omul de afaceri CONSTANTIN POPESCU sa ramana in AREST PREVENTIV pentru inca 30 de zile.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins astfel contestatiile formulate de Duicu, Ponea si Popescu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, la propunerea procurorilor anticoruptie, sa le prelungeasca celor trei mandatele de ARESTARE PREVENTIVA.

Citeste si: ADRIAN DUICU ramane in AREST! Decizia ICCJ este DEFINITIVA

Curtea de Apel Bucuresti a admis, in 28 aprilie, propunerea formulata de Directia Nationala Anticoruptie de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu, Stefan Ponea si Constantin Popescu, pentru inca 30 de zile, de la 4 mai pana in 2 iunie. Totodata, instanta a respins ca nefondate cererile celor trei de inlocuire a ARESTARII PREVENTIVE cu o alta masura preventiva mai usoara.

Decizia a fost contestata la ICCJ, care vineri a dat o decizie definitiva, in urma careia Duicu, Ponea si Popescu vor fi cercetati in continuare in arest, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Citeste si: ADRIAN DUICU, aflat in arest pentru fapte de coruptie, a fost suspendat de la conducerea CJ Mehedinti

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti a fost suspendat din functie in 18 aprilie, dupa ce Prefectura Mehedinti a primit o adresa de la instanta suprema, potrivit careia lui Duicu i s-a respins o contestatie la decizia de arestare preventiva.

Adrian Duicu, Stefan Ponea si Constantin Popescu au fost arestati preventiv in 4 aprilie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea DNA.