ADRIAN DUICU si STEFAN PONEA raman in AREST! Decizia ICCJ este DEFINITIVA

DOCTORAT PLAGIAT! Cum arata teza COPY-PASTE a lui ADRIAN DUICU, "doctor in stiinte militare"

ADRIAN DUICU, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, si STEFAN PONEA, fostul sef IPJ Mehedinti, au ramas in AREST PREVENTIV pentru o perioada de 30 de zile. Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) este una DEFINITIVA.

CONSTANTIN POPESCU, presedintele Partidului Social Democrat filiala Orsova, va ramane si el in AREST, dupa ce recursul formulat de avocatii celor trei inculpati a fost respinsa de judecatorii de la ICCJ.

ADRIAN DUICU si STEFAN PONEA sunt acuzati ca ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile.

Citeste si: ADRIAN DUICU facea TRAFIC de INFLUENTA din cabinetul premierului Ponta de la Palatul Victoria! 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combaterea infractiunilor de coruptie efectueaza urmarirea penala fata de urmatoarele persoane:

DUICU IOAN-ADRIAN, presedintele Consiliului judetean Mehedinti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu  doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

PONEA CONSTANTIN STEFAN, inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si cumparare de influenta.

POPESCU CONSTANTIN, om de afaceri si presedintele organizatiei municipale Orsova a Partidului Social Democrat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosirea influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.  

Sursa foto: realitatea.net