ADRIAN DUICU va fi SUSPENDAT din functia de presedinte al CJ Mehedinti

Nicolae Draghiea, prefectul judetului Mehedinti, il va SUSPENDA din functia de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti pe ADRIAN DUICU, in 48 de ore de la primirea notificarii privind respingerea recursului la decizia arestarii preventive in cazul lui Duicu, acuzat de fapte de coruptie.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu, Nicolae Draghiea, a declarat, joi, corespondentului Mediafax ca, deocamdata, nu a primit nicio instiintare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in legatura cu respingerea recursului formulat la decizia de arestare preventiva in cazul lui ADRIAN DUICU, dar ca “va respecta legea si il va suspenda pe ADRIAN DUICU din functia de presedinte al CJ Mehedinti in 48 de ore de la primirea instiintarii oficiale, transmite Mediafax.

“Institutia Prefectului Mehedinti respecta in totalitate legea. Pana in acest moment, nu avem conform dispozitiilor legale, instiintarea de la Inalta Curte. In momentul in care va veni, avem timpul ca sa respectam exact si intocmai, in 48 de ore de la primirea instiintarii”, a spus prefectul judetului Mehedinti. Draghiea a aratat ca, potrivit legii, presedintele CJ va fi SUSPENDAT pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei.

Citeste si: ADRIAN DUICU si STEFAN PONEA raman in AREST! Decizia ICCJ este DEFINITIVA 

In cazul in care ADRIAN DUICU nu isi va da demisia din functie pana la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile in cazul procesului, pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept daca sentinta este cu condamnare.

Instanta suprema a respins, joi, contestatiile fata de masura arestarii preventive in cazul presedintelui CJ Mehedinti, ADRIAN DUICU, sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si al omului de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, acuzati de fapte de coruptie, astfel ca acestia raman in arest.

Cei trei au fost arestati preventiv in 4 aprilie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui ADRIAN DUICU pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infracțiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

CONSTANTIN STEFAN PONEA, seful IPJ Mehedinti la data faptelor, este acuzat de trafic de influenta si cumparare de influenta, iar omul de afaceri CONSTANTIN POPESCU, de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

Dupa inceperea urmaririi penale si retinerea lui Ponea, ministrul Afacerilor Interne a dispus retragerea lui de la comanda Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti si punerea lui la dispozitie.

In acelasi dosar sunt urmariti penal secretarul Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Stefan Mednyasky, sefa Casei de Asigurari de Sanatate a judetului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Doina Boruga, si alte sase persoane, avand calitatea de suspect.

Sursa foto: realitatea.net