Adrian Duicu a iesit din inchisoare, fiind dus in arest la domiciliu. Vezi ce a declarat baronul de Mehedinti

Baronul de Mehedinti, Adrian Duicu, a iesit, sambata, din inchisoare dupa dupa ce Inalta Curte a decis ca acesta sa fie arestat la domiciliu. Arestat preventiv in luna aprilie, acuzat de mai multe fapte de coruptie, Adrian Duicu a fost dus, in jurul orei 16.30, in arest la domiciliu.

La iesirea din Penitenciarul Rahova, Adrian Duicu a declarat ca nu este vinovat, lucru pe care il va dovedi in instanta, si a adaugat ca perioada de 6 luni in care a stat in inchisoare a fost “foarte urata”.

“Nu sunt vinovat, timpul va demonstra ca nu sunt vinovat. Merg in instanta si instanta va decide daca am fost acuzat pe nedrept. (…) Perioada in inchisoare foarte urata, nici nu vreau sa-mi amintesc”, a spus Adrian Duicu, asteptat la iesirea din penitenciar de sotia si mama acestuia.

Adrian Duicu a fost eliberat din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, el parasind Penitenciarul Rahova in jurul orei 16.30. El a fost in arest preventiv  timp de 6 luni, insa judecatorii au considerat ca nu mai poate influenta in niciun fel ancheta si a luat o masura mai blanda, ce-i drept noua pentru Romania dar aplicata in toate statele UE: arestul la domiciliu.

Urmeaza judecarea pe fond a dosarului, dupa ce acesta va iesi din camera preliminara.

Citeste si: ADRIAN DUICU, IN AREST LA DOMICILIU. DECIZIA ICCJ ESTE DEFINITIVA

Amintim ca magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis definitiv, sambata, ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, sa fie eliberat din arest preventiv, urmand ca el sa fie judecat pentru coruptie in stare de arest la domiciliu, informeaza Agerpres. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul lui Stefan Constantin Ponea, fost sef al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, si Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele PSD Orsova.

ICCJ a respins contestatia DNA si a mentinut o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, din 16 octombrie, prin care s-a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Cei trei se afla in arest din data de 4 aprilie 2014.

Adrian Duicu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, trei infractiuni de folosire a influentei si autoritatii de o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, doua infractiuni de dare de mita, pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite, pentru primire de foloase necuvenite si pentru doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.