Inmormantarea lui ADRIAN IOVAN va avea loc vineri

Inmormantarea pilotului ADRIAN IOVAN va avea loc, vineri, in Cimitirul Bellu Catolic din Capitala. Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Adrian Iovan, mort in accidentul aviatic produs luni in Muntii Apuseni, a fost depus in aceasta dimineata la Academia de Aviatie, pentru ca fostii colegi sa-si ia ramas bun de la marele pilot.

ADRIAN IOVAN va fi adus, in cursul zilei de joi, la capela Cimitirului Sfantul Ilie din Bucuresti, iar vineri va fi inmormantat la Cimitirul Bellu Catolic, acolo unde isi pregatise mormantul inca de la sfarsitul anului trecut, parca presimtind ca isi va gasi sfarsitul curand.

Trupul neinsufletit al lui ADRIAN IOVAN a fost ridicat, miercuri, de la Serviciul de Medicina Legala Alba, de catre fiica acestuia, Irina Iovan, fiind transportat la Bucuresti cu o masina a unei firme de pompe funebre.

ADRIAN IOVAN SI-A PREGATIT MORMANTUL DUPA MOARTEA TATALUI

In toamna anului trecut, ADRIAN IOVAN si-a inmormantat tatal, iar dupa acest eveniment nefericit, pilotul si-a pregatit propriul mormant in Cimitirul Bellu Catolic din Capitala.

Isi facuse un loc de veci asa cum au pilotii, cu o pala de avion pe monument, deoarece toata viata si-a dedicat-o aerului. Pe mormantul lui ADRIAN IOVAN, a carui constructie a fost finalizata in urma cu doar cateva luni, sta o poza a pilotului din tinerete si sunt trecute institutia de invatamant pe care a urmat-o, precum si functiile detinute.

Tot aici sunt inmormantati tatal si mama marelui pilot, decedat in accidentul aviactic produs luni in Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Cluj si Alba, in timp ce efectua un zbor medical de la Bucuresti la Oradea.

Un muncitor de la Cimitirul Bellu a declarat, pentru Wowbiz, ca Adi Iovan parca si-a presimtit moartea, atunci cand a decis sa-si construiasca mormantul.

“Imediat dupa ce si-a inmormantat tatal, domnul Iovan mi-a cerut sa-i aranjez si lui mormantul, langa cel al parintilor! M-a rugat sa-i pun o pala de elice, asa cum se pune la aviatori, si sa-i pun si poza din tinerete, dar si numele, cu functia pe care a avut-o. Este foarte trist ce s-a intamplat, si-a presimtit moartea. Acum o sa-l inmormnatam si pe el aici. E cumplita viata asta cateodata!”, a spus barbatul.

ADRIAN IOVAN, FILMUL UNEI TRAGEDII

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

Ultima convorbire purtata intre pilotul Adrian Iovan si Turnul de Control din Sibiu a fost data publicitatii. Apelul a fost inregistrat cu putin inainte de producerea aterizarii fortate a avionului de tip BN2 pilotat de Adrian Iovan, in Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

Inainte de a ajunge in judetul Sibiu, Adrian Iovan a cerut permisiunea sa zboare la o altitudine mai joasa de 2.100 de metri, iar la iesirea din judet, ultimul apel al Turnului de Control a ramas fara raspuns din partea lui Adrian Iovan.

In avion se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici dupa cautari de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajatti ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic – medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihorprecum si copilotul avionul prabusit, Razvan Petrescu – sunt internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, ultimii doi raniti fiind adusi la UPU Cluj marti dimineata, in jurul orei 4.30.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca au anuntat, marti dimineata, intr-o conferinta de presa, ca toate cele cinci victime ale accidentului aviatic, aflate la terapie intensiva, sunt constiente si stabilizate hemodinamic si respirator.

Cele cinci victime, care au varste cuprinse intre 23 si 46 de ani, au traumatisme cervicale, cranio-cerebrale, contuzii si, in particular, traumatisme toracice sau de membre, iar starea lor este stabila.