ADRIAN IOVAN – Mesaje sfasietoare de la prieteni: Pilotii nu mor niciodata. Imi va fi dor de tine, Adi Iovan!

Pilotul Adrian Iovan a murit, luni, intr-un tragic accident aviatic produs in Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Cluj si Alba. Trupul pilotului Adrian Iovan a fost scos din avion dupa mai bine de cinci ore de catre echipe de descarcerare ale inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele Bihor si Cluj si dus initial la Centrul de Primiri Urgente Campeni, judetul Alba. 

Pe pagina de Facebook a pilotului Adrian Iovan, prietenii si colegii au postat mesaje de ramas bun pentru cel care a reusit sa salveze cinci vieti in accidentul de luni. Va prezentam mai jos doar cateva dintre ele.

Fly Romania: Te-ai stins putin cate putin, sub privirile noastre neputincioase, plecand prea devreme dintre noi. Azi nu mai esti unde erai, dar vei fi intotdeauna in sufletele noastre. Pilotii nu mor niciodata, ei decoleaza si nu se mai intorc …Dumnezeu sa te odihneasca in pace si liniste

Aly Alexandra: Un adevarat EROU, si-a dat viata pentru a salva alte vieti, un om de elita! Dumnezeu sa te ierte! Imi va fi dor de tine, Adi Iovan! RESPECT CAPTAIN!

Vidoc Oldrock: Adi , Bunul meu prieten, imi pare nespus de rau ca nu am reusit sa-ti spun ieri HAVE GOOD LANDING MY FRIEND ! Adio PRIETENE !

Daniela Manole: Imi pare atat de rau ADI !!!! Oamenii adevarati, asemeni tie fac viata de zi cu zi sa para mai sigura, mai frumoasa, mai buna. Acum….ne-ai lasat doar amintirea ta…Am ramas privind la cer..dar mult ,mult mai saraci prin disparitia ta. Dumnezeu sa te odihneasca in pace !!!

Radu Popescu: DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA, ACOLO SUS IN CERURI IN ESCADRILA INGERILOR BRAV COLEG, CAVALER INSETAT DE ALBASTRU NEMARGINIT.

Costea Dana Dumascu: Adriane, ti-ai facut doar datoria intr-un loc unde acest lucru nu prea conteaza……!!!!! Ca fost personal navigant ce sunt stiu ca zborul pentru noi este atat de molipsitor, incat izul sau periculos si frumos iti ramane pe viata in suflet. Esti un erou, esti un pilot adevarat, iar noi nu putem decat sa-ti multumim ca ……ai existat printre noi…..atat de frumos si de decent si de special……!!!!!!

Asculta aici ultima convorbire intre Adrian Iovan si Turnul de Control din Sibiu

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

Ultima convorbire purtata intre pilotul Adrian Iovan si Turnul de Control din Sibiu a fost data publicitatii. Apelul a fost inregistrat cu putin inainte de producerea aterizarii fortate a avionului de tip BN2 pilotat de Adrian Iovan, in Muntii Apuseni, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

Inainte de a ajunge in judetul Sibiu, Adrian Iovan a cerut permisiunea sa zboare la o altitudine mai joasa de 2.100 de metri, iar la iesirea din judet, ultimul apel al Turnului de Control a ramas fara raspuns din partea lui Adrian Iovan.

In avion se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici dupa cautari de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajatti ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic – medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihorprecum si copilotul avionul prabusit, Razvan Petrescu – sunt internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, ultimii doi raniti fiind adusi la UPU Cluj marti dimineata, in jurul orei 4.30.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca au anuntat, marti dimineata, intr-o conferinta de presa, ca toate cele cinci victime ale accidentului aviatic, aflate la terapie intensiva, sunt constiente si stabilizate hemodinamic si respirator.

Cele cinci victime, care au varste cuprinse intre 23 si 46 de ani, au traumatisme cervicale, cranio-cerebrale, contuzii si, in particular, traumatisme toracice sau de membre, iar starea lor este stabila.