Adrian Mititelu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare! Video

Ultrașii echipei finanțate de Mititelu au bruscat jurnaliștii în momentul arestării

Adrian Mititelu a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în dosarul fotbalistului Mihai Costea, transferat la FCSB. Decizia este definitivă.

Update: Imaginile cu Adrian Mititelu, flancat de polițiști, ieșind pe poarta casei pentru a fi condus la penitenciar sunt unele dramatice. Soția acestuia se aude strigând pe fundal „E nevinovat, e nevinovat! De ce l-au luat nevinovat?!”

Imediat după plecarea lui Adrian Mititelu, în fața locuinței s-a creat un conflict. Câțiva ultrași au îndepărtat cu forța și au bruscat jurnaliștii care încercau să o filmeze pe soția finanțatorului de la FC U Craiova 1948.

Știre inițială

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie. În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive“, se arată în hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova.

“Este o mare nedreptate. Fac puşcărie nevinovat”, a declarat Adrian Mititelu.

Sursa foto: prosport