Adrian Mutu a anunțat lotul României U21 pentru turneul final al EURO

Adrian Mutu a anunțat, duminică, lotul pentru grupele Campionatului European de tineret, competiție care va avea loc în perioada 24-31 martie în Ungaria și Slovenia. Competiția se va disputa în două părți. Grupele se joacă în perioada 24-31 martie, iar fazele eliminatorii vor fi între 31 mai și 6 iunie.

„Tricolorii mici” fac parte din Grupa A alături de Germania, Olanda și Ungaria. Naționala antrenată de Adrian Mutu debutează pe 24 martie, împotriva „Portocalei Mecanice”. Pe lista selecționerului naționalei U21 nu se regăsesc jucători precum Florinel Coman, Dennis Man, Valentin Mihăilă sau Ianis Hagi. Iar Valentin Costache a fost diagnosticat recent cu COVID-19. În cazul în care nu va fi refăcut, jucătorul CFR-ului va fi înlocuit cu altcineva de pe lista adițională.

Lotul României U21 pentru Campionatul European

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);

Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

Lista adițională: Mihai Popa (Astra Giurgiu), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Adrian Șut (FCSB), Gabriel Simion (FCSB), Vlad Dragomir (Virtus Entella/Italia), Denis Drăguș (Crotone/Italia), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Adrian Petre (UTA Arad), Nicolae Carnat (CFR Cluj), Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

Programul României la Campionatul European U21

24 martie 2021: România – Olanda
27 martie 2021: Ungaria – România
30 martie 2021: Germania – România.

România U21 se află la a doua prezență consecutivă la un turneu final al Euro, după semifinala din 2019, apoi va urma și a treia, pentru că România va evolua din oficiu la CE U21 din 2023 în calitate de gazdă, alături de Georgia.

Declarațiile lui Adrian Mutu

„Nu va fi uşor. Dar ca să demonstrezi că eşti bun trebuie să te lupţi cu cei mai buni. Din păcate, cred că ne vom reuni în formulă completă abia în Ungaria.  Mi-aş fi dorit să am câteva zile la dispoziţie jucătorii înainte de EURO, pe cei din ţară, dar nu s-a putut.

Eu mă bucur că există şi că lumea se aşteaptă să facem o figură frumoasă la EURO. Asta înseamnă că am câştigat încrederea suporterilor prin ceea ce am arătat pe teren. Cred că am demonstrat până acum că România U21 nu joacă niciun meci la egal, ne dorim să câştigăm fiecare partidă. Dar asta nu înseamnă că vom neglija apărarea”, a spus Adrian Mutu pentru playsport.ro.

Sursa foto: sport