Adrian Mutu a demisionat de la FCU Craiova

”Juveții” deja au contactat un posibil înlocuitor

Adrian Mutu și-a dat demisia, luni, de la FCU Craiova. Antrenorul în vârstă de 42 de ani a decis să renunțe la banca tehnică a nou-promovatei după eșecul, scor 0-2, cu rivala locală CSU Craiova.

Update: După ce s-au lovit de refuzul lui Marius Șumudică, oficialii oltenilor s-au reorientat rapid. Ediția electronică a Gazetei Sporturilor scrie că Eugen Neagoe și Leo Grozavu sunt variantele celor de la FCU Craiova. Grozavu s-a despărțit oficial de Sepsi OSK acum 3 zile, din cauza rezultatelor sub așteptări din acest început de sezon, iar Eugen Neagoe este liber de contract din luna mai, când Astra Giurgiu l-a demis.

Eugen Neagoe este favorit fiind deja contactat de conducerea clubului, de precizat că antrenorul de 54 de ani a mai antrenat-o pe FCU Craiova pentru scurt timp în 2005, apoi vreme de 3 luni în 2009.

Știre inițială

„Plec de la Craiova. Discutăm condițiile unei despărțiri amiabile, nu țin cu dinții de nicio clauză. Prefer să mă uit totul timpul la partea plină a paharului, la ce am reușit să construiesc. Rezultatele nu sunt cele așteptate, îmi pare rău pentru nea Adi, că e acolo unde e. Îmi pare rău și pentru suporteri că n-am reușit să le dau mari satisfacții.

Nu mă deranjează acest deznodământ. Asta-i viața antrenorilor, depind de rezultate. Să nu uităm, însă, că e o echipă nou promovată. Rămâne o experiență pozitivă, am învățat multe lucruri, am acumulat un plus de experiență”, a declarat Adrian Mutu, potrivit Playsport.

Rezilierea contractului dintre Mutu și FCU Craiova se va face de comun acord, iar „Briliantul” va primi o sumă compensatorie. În cazul în care la finalul turului, peste 4 etape, echipa se clasa sub locul 8, Mutu putea fi demis fără a primi vreo despăgubire, însă conducerea oltenilor nu a mai așteptat, astfel că tehnicianul va fi despăgubit. Până la găsirea unui înlocuitor, echipa va fi condusă de preparatorul fizic Dan Vasilică.

Conform Digisport, cele mai mari șanse să vină în locul lui Adrian Mutu la FC U Craiova le are Marius Șumudică.
Liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, Șumi ar pune însă o condiție importantă pentru a veni în Bănie: să fie adus în postul de președinte Marian Copilu (în locul lui Marcel Pușcaș).

Sursa foto: gsp