Adrian Nastase ar putea fi exclus din avocatura de Baroul Bucuresti

adrian-nastase

Baroul Bucuresti decide, luni, daca fostul premier Adrian Nastase va fi sau nu exclus din avocatura, in urma condamnarii in dosarul Trofeul Calitatii. Autosuspendat din barou, Nastase nu a primit pana acum un verdict clar in acest sens.

La sfarsitul lunii august, Baroul Bucuresti a discutat despre excluderea lui Nastase din Barou, insa decizia a fost amanata. Odata cu Adrian Nastase trebuiau exclusi din avocatura fostul sef al Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie Florin Costiniu, dar si fostul senator Catalin Voicu, ca urmare a condamnarilor definitive pentru coruptie.

Sedinta din Baroul Bucuresti avand ca tema excluderea lui Adrian Nastase din avocatura vine dupa ce Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a cerut reevaluarea situatiei fostului premier. Daca astazi se va lua o decizie, aceasta nu va fi definitiva. 

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”, in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004. In 18 martie, Adrian Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.