ADRIAN NASTASE ar putea fi eliberat conditionat

ADRIAN NASTASE ar putea fi eliberat conditionat, membrii comisiei de eliberari conditionate din cadrul Penitenciarului Jilava urmand a lua o decizie cel mai probabil vineri, dupa care se va stabili un termen de judecata la Judecatoria Sectorului 4.

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat ca vineri se va sti termenul de judecata si a explicat ca nu a fost formulata o cerere catre comisia de specialitate din Penitenciarul Jilava, ci pur si simplu dosarul a intrat in procedura obisnuita, conform legii.

“Nu exista o cerere facuta de noi, aceste dosare intra in analiza comisiei la initiativa acesteia. Noi nu am formulat o cerere, ci pur si simplu dosarul a intrat in procedura obisnuita. Comisia trebuie sa verifice toate aspectele si elementele din dosarul Adrian Nastase si va da o solutie fie pozitiv, fie negativa. Apo procedura devine contencioasa. Comisia declanseaza procedura, persoana condamnata are posibilitatea sa conteste decizia la judecatorul desemnat special in acest sens de lege. Judecatoria Sector 4 se ocupa dinc ate stiu eu de aceasta problema. Problemele apar numai pe faza contencioasa. Din pacate o buna parte, din experienta, termenele erau ceva mai lungi, acum am inteles ca termenele au fost micsorate. Daca dosarul a intrat astazi ind iscutia comisiei, cu siguranta maine vom afla. El va intra la Judecatoria Sectorului 4”, a declarat avocatul fostului premier.

Citeste si: Adrian Nastase a primit un spor la pedeapsa de 6 luni

Potrivit legii, persoanele de peste 60 ani pot cere eliberarea conditionata daca executa o treime din pedeapsa. Acest lucru depinde de comisia de specialitate si ulterior de instanta de judecata.

Membrii comisiei vor decide cel mai probabil in cursul zilei de vineri daca ADRIAN NASTASE poate fi eliberat conditionat.

Ulterior, comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava va inainta avizul catre instanta de judecata, un termen urmand a fi dat cel mai probabil la inceputul lunii septembrie, tinand cont ca se intra in vacanta judecatoreasca.

ADRIAN NASTASE are de executat o pedeapsa definitiva de 4 ani si 6 luni de inchisoare.

Citeste si: Adrian Nastase si-a aniversat ziua de nastere dupa gratii