ADRIAN NASTASE: DACIAN CIOLOS are trei FORMULE de GUVERN. Care sunt acestea

Premierul desemnat, DACIAN CIOLOS, are la dispozitie TREI VARIANTE pentru formarea GUVERNULUI, care merg de la o garnitura deschisa partidelor politice pana la alegerea ministrilor exclusiv impreuna cu KLAUS IOHANNIS, a notat fostul premier ADRIAN NASTASE pe blogul sau personal:

a) formula guvernului Stolojan – se adreseaza partidelor, cerandu-le candidati pentru ministere (specialisti, „tehnocrati”, membri sau nemembri de partid), in baza unui algoritm;

b) formula guvernului Isarescu – se adreseaza doar unei singure zone politice, posibil PNL plus sateliti (varianta CDR);

CITESTE SIREACTIA LUI ADRIAN NASTASE DUPA DEMISIA LUI VICTOR PONTA

c) formula „guvernul meu” – premierul desemnat stabileste ministrii cu presedintele Johannis, preluand candidati din zona unor ONG-uri de dreapta si, posibil, din zona diplomatilor. In acest caz, trebuie sa fie atent la votul de investitura dar si la sustinerea ulterioara in Parlament.

“Desemnarea lui DACIAN CIOLOS, sa nu ne mintim, inseamna probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocratie, a unui guvern de dreapta in Romania, in locul guvernului de stanga si pregatirea dreptei pentru alegerile de anul viitor. Probabil ca in Parlament, PSD va descoperi, cu uimire ca se afla in opozitie, daca nu va accepta o pozitie umilitoare, minoritara, in noul guvern. Nu cred ca prin desemnarea unui premier tehnocrat, toate partidele vor fi in opozitie!”, a mai precizat ADRIAN NASTASE pe blogul personal.

Sursa foto: realitatea