ADRIAN NASTASE, despre CAZUL SOVA: SENATUL este un INFRACTOR

ADRIAN NASTASE a declarat, joi, prezent la Targoviste, ca Senatul este considerat suspect in cazul controversat al conflictului din urma votului din 25 martie privind cererea DNA de retinere si arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova.

Comunicarea intre puterile statului se face la un nivel de conducere a puterii respective. si asta este o practica, o cutuma care dateaza de 20 de ani, cel putin. Problema este urmatoarea: daca Senatul este considerat un suspect, nu este tratat ca o parte a puterii legislative, ci ca un suspect care incearca sa isi ascunda hartiile, ca un infractor, eventual, sau banuit de infractiune, sigur ca atunci ii ceri sa iti dea hartiile, poti sa ii faci perchezitie si asa mai departe. Nu vorbim insa, de persoane in interiorul institutiei, ceea ce, sigur, s-a intamplat de-a lungul anilor, este vorba de institutia in sine. Practic, Senatul este un infractor si lucrul acesta genereaza multiple semne de intrebare in legatura cu functionarea puterilor si felul in care functioneaza statul ca atare’‘, a spus Nastase, potrivit B1TV.

CITESTE SI: ADRIAN NASTASE a facut publica STENOGRAMA unei sedinte cu sefii institutiilor MASS MEDIA

Potrivit lui Nastase, problema poate fi rezolvata printr-o scrisoare la nivelul ministrului Justiției care trimitea presedintelui Senatului o scrisoare langa care anexa o adresa din partea procurorului de caz si solicitau transmiterea materialelor respective.

Am sa va propun sa il citim pe Montesquieu si poate ca aceasta ar trebui sa fie o lectura obligatorie pentru cei care se ocupa de legiferare, pentru ca Montesquieu a scris o lucrare celebra despre spiritul legilor si a lansat, a demonstrat o formula care sa insemne o organizare statala bazata pe separatia puterilor, pe cooperarea lor si pe control reciproc intre ele, aratand si riscurile, unele dintre ele absolut evidente. Aceste lucruri, din pacate, in Romania, incep sa nu mai fie atat de evidente”, a mai spus Nastase.

CITESTE SI: NASTASE: CONSTITUTIA nu a stabilit, in mod direct, posibilitatea atacarii hotararilor Parlamentului de catre CCR 

Sursa foto www.dcnews.ro