ADRIAN NASTASE il avertizeaza pe DRAGNEA: Daca vrei PACE, pregateste-te de RAZBOI!

Fostul premier ADRIAN NASTASE afirma ca  a urmarit cu atentie pregatirile pentru alegerea presedintelui PSD si desfasurarea scrutinului de ieri. ADRIAN NASTASE nu uita sa aminteasca ca alegerea noului presedinte al PSD de toti membrii de partid a fost o formula propusa de el.

“Putini isi mai amintesc dar aceasta formula de alegere a presedintelui partidului a fost propusa de mine, in 2004, odata cu propunerea de alegeri preliminare in partid pentru parlamentare. Era o formula simetrica pentru alegerea liderului PSD. Preluam modelul Partidului Socialist Francez si al Partidului Muncii din Israel. Ea nu a putut fi aplicata dupa 2004 din cauza rezultatatelor de la alegerile prezidentiale. De aceea, in 2005, la Congres, s-a mers tot pe varianta clasica, fiind vorba de un congres extraordinar. La fel s-a intamplat la Congresul extraordinar din 2006. In 201o, batalia s-a dat pentru stabilirea numarului de delegati din fiecare organizatie judeteana. In final, a fost ales Victor Ponta. Marian Vanghelie a subliniat recent rolul meu in alegerea lui Ponta.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA, ALES PRESEDINTE PSD DE CATRE 81,23% DINTRE MEMBRII PARTIDULUI. UPDATE

Este modest. Rolul lui a fost cel putin la fel de important. Initial eram inscris in cursa pentru functia de presedinte. Mircea Geoana, pentru a se realege, i-a dublat insa lui Vanghelie – care atunci era mana lui dreapta – numarul de delegati la Congres, a propus ca fiecare candidat sa vina cu o lista blocata de vicepresedinti (el luand pe lista presedintii de organizatii, in majoritate pusi de el la judete) si organizand Congresul nu la Palatul Parlamentului ci la Romexpo, acolo unde Vanghelie avea experienta in organizat actiuni! In aceste conditii, eu m-am retras dar l-am sustinut pe Ponta, pe ale carui calitati le apreciez, in continuare. La acel Congres, in 2010, s-a introdus in statut formula alegerii presedintelui prin vot „universal” in partid. Primul exercitiu de acest fel a avut loc ieri. Cred, in continuare, ca este o varianta buna, utila pentru „inventarierea” membrilor activi ai partidului, pentru testarea fortei de organizare, pentru capacitatea de mobilizare rapida, pentru starea de moral a militantilor partidului. Un exercitiu util pentru forta si unitatea partidului”, scrie ADRIAN NASTASE pe blogul sau personal.

ADRIAN NASTASE a mai afirmat ca alegerile din PSD au fost si un test pentru calitatile de organizator ale lui LIVIU DRAGNEA.  Fostul premier isi incheie cu un avertisment pentru noul presedinte PSD. „Si vis pacem, para bellum.” (N.N. “Daca vrei pace, pregateste-te de razboi.”).

Sursa foto: jurnalul