ADRIAN NASTASE: Ma gandesc sa renunt la cetatenia romana

Fostul premier, ADRIAN NASTASE, a declarat luni, in sala de judecata de la Tribunalul Bucuresti, ca se gandeste sa renunte la cetatenia romana, insa nu a precizat pentru ce ar opta.

“M-am gandit sa renunt la cetatenia romana. Am descoperit insa ca nu pot sa renunt la cetatenia romana, fiind in executarea unei condamnari”, a spus ADRIAN NASTASE.

Fiul sau, ANDREI NASTASE, a declarat si el putin mai tarziu ca se gandeste sa-si schimbe cetatenia. “Cred ca si eu as renunta la cetatenia romana”, a spus ANDREI NASTASE.

Reamintim ca DNA a solicitat, luni, un spor de 1 an de inchisoare pentru ADRIAN NASTASE, al carui dosar de contopire a pedepselor se judeca astazi la Tribunalul Bucuresti.

Afla aici detalii despre dosarul in care este judecat ADRIAN NASTASE

Procurorul DNA a considerat ca in cazul lui ADRIAN NASTASE trebuie sa se aplice un spor de pedeapsa de un an de zile, astfel ca fostul premier sa execute o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare.

Avocatul lui ADRIAN NASTASE a declarat, la iesire, ca nu este necesar sporul de pedeapsa, apreciind ca “este un spor in limitele legale”, iar “argumentele au fost numarul de infractiuni, ceea ce nu poate reprezenta un argument suplimentar”.

Intrebat cum comenteaza declaratia lui ADRIAN NASTASE potrivit careia vrea sa renunte la cetatenia romana, avocatul sau a spus: “E normal ca domnul Nastase sa fie suparat, in conditiile in care de ani de zile este supus unor nenumarate procese. Are un comportament exceptional si chiar este un om care nu poate sa inteleaga de ce se mai solicita o sporire a pedepsei”.