ADRIAN NASTASE: Nu as fi participat la CONSILIUL NATIONAL al PSD

Fostul premier ADRIAN NASTASE a scris intr-o postare pe blogul sau ca nu ar fi participat la sedinta CONSILIULUI NATIONAL al PSD daca ar fi fost in Bucuresti.

ADRIAN NASTASE, fostul presedinte al CONSILIULUI NATIONAL al carui presedinte a fost ales, vineri, ministrul ROVANA PLUMB, spune ca una dintre explicatiile esecului PSD din alegerile prezidentiale a fost ruperea USL si fortarea candidaturii lui VICTOR PONTA fara a avea o strategie.

“De mai mult timp, facusem o rezervare la o clinica din Franta, pentru o ratiune medicala, la sfarsitul de saptamana in care a avut loc reuniunea Consiliului National. Chiar daca eram in Bucuresti nu as fi participat. Am o alta parere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, dupa pierderea alegerilor prezidentiale si ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte si discursuri. Cred ca e nevoie de actiune. In anumite planuri, guvernul pare un spectator. Eu cred ca el trebuie sa se manifeste ca un actor puternic, cu Initiative, bazate pe experienta unor tari europene. Cred, in continuare, in nevoia de solidaritate si in ideea unui partid inclusiv. Nu cred ca Alina Mungiu-Pippidi va vota vreodata PSD, indiferent cate modificari la statut vor fi facute. In opinia mea, CONSILIUL NATIONAL ar trebui sa-si pastreze caracterul deliberativ, altfel el ar fi neatractiv pentru membrii de partid si ineficient in ceea ce priveste departamentele si pregatirea de cadre. Sper sa ma insel…”, a scris Nastase pe blogul sau.

Citeste si: RAPORTUL lui VICTOR PONTA dupa un “CINCINAL” in fruntea PSD: Nu exista partid cu oameni perfecti. UPDATE

Totodata, fostul premier spune ca nu crede in explicatia privind pierderea fotoliului de presedinte de catre PSD din cauza etichetei de “partid comunist” pe care o are coalitia aflata la putere si ca, in urma unei analize mai profunde, se va descoperi greseala privind ruperea USL.

“Povestea cu cocosul rosu. Eu nu cred in explicatia cu comunismul. Altfel cum s-ar justifica victoria cu 40 la suta in primul tur. Au aflat romanii intre cele doua tururi de scrutin ca PSD este comunist? Nu cred in explicatia asta. Sigur, acest aspect a fost invocat ca pretext. O analiza mai profunda va arata greseala spargerii USL si impingerea lui Victor Ponta sa candideze, lipsa unei strategii de aliante pentru turul doi, unele greseli conjuncturale. In plus, este evident ca, in aceste conditii, cu un guvern social-liberal in administratie, PSD are o problema sa atraga votantii de la stanga PSD. Noua platforma ideologica, inevitabil, ma marca discrepanta dintre ideologia de partid si formulele de guvernare. Apar unele inconsecvente. Declaratia pe venitul global a fost eliminata de guvernul Tariceanu. Acum, impreuna cu Tariceanu, ea este introdusa la loc”, a continuat ADRIAN NASTASE.

Citeste si: ROVANA PLUMB a fost aleasa PRESEDINTE al CONSILIULUI NATIONAL al PSD. UPDATE

Fostul lider PSD este de parere ca partidul “incearca sa mearga inapoi la PSDR-ul interbelic”, afirmand ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stanga

“Am sentimentul ca Noul PSD incearca sa mearga inapoi la PSDR ul interbelic, pentru a se legitima, uitand rezultatele guvernului PSD din 2000-2004. Sau sarind peste el. Desi, multi din liderii actuali ai partidului au facut parte din acele echipe. In opinia mea, de fost membru al PSD, cred ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stanga, “socialista”, pentru ca acestia sa nu intre in zona optiunii anti-sistem”, se mai arata in postarea fostului premier.

Sursa foto: epochtimes-romania.com