ADRIAN NASTASE POATE FI ELIBERAT CONDITIONAT. DNA CONTESTA DECIZIA. UPDATE

ADRIAN NASTASE, fostul premier al ROMANIEI, ar putea fi ELIBERAT CONDITIONAT dupa ce solicitarea formulata de avocatii acestuia  a fost admisa de magistratii JUDECATORIEI Sectorului 4. DECIZIA nu este DEFINITIVA si nici EXECUTORIE. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au la dispozitie trei zile pentru a ataca decizia judecatorilor la TRIBUNALUL BUCURESTI.

UPDATE 16.30: PROCURORII DNA au CONTESTAT DECIZIA de ELIBERARE CONDITIONATA a lui ADRIAN NASTASE luata de MAGISTRATII de la JUDECATORIA SECTORULUI 4.

“Cred ca aceasta decizie este cea corecta, nu putea fi alta”, a declarat avocatul sau, IOAN CAZACU. “Problema legata de vinovatie nu este analizata in cadrul eliberarii conditionate. Ramane ca persoana eliberata sa-si dovedeasca nevinovatia. Una dintre ele este plangerea la  Curtea Europeana a Drepturilor Omului  (CEDO).

CITESTE SI: ADRIAN NASTASE afla miercuri daca va fi ELIBERAT din inchisoare. UPDATE 

Asteptam sa vedem daca in cele trei zile care urmeaza DNA  va face recurs, respectiv contestatie. Nu pot face pronosticuri. Dupa opinia mea, nu sunt motive pentru a se sustine aceasta contestatie a DNA. Se va ajunge la o judecata in solutionarea acestei contestatii. Speram ca acest lucru sa se intample cat mai repede posibil”, a mai spus Cazacu. “Eu ma astept ca, in luna august, sa avem o decizie definitiva in acest caz”, a mai afirmat avocatul.

CITESTE SI: MOTIVAREA Curtii de Apel referitoare la sporul de pedeapsa primit de ADRIAN NASTASE 

“EXECUTAREA PEDEPSEI continua pana la data la care va fi ELIBERAT. El va fi liber, dar va fi considerata executata pedeapsa la data la care el ar fi fost eliberat”, a mentionat IOAN CAZACU. Acesta a precizat ca fostul premier a petrecut 576 de zile in spatele gratiilor, care reprezinta mai mult decat cele 548 de zile necesare pentru a fi pus in discutia comisiei de eliberare conditionata.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea.net