Adrian Nastase: Ponta nu vrea sa candideze la alegerile prezidentiale, insa il impinge partidul

adrian_nastase

Fostul premier Adrian Nastase a declarat ca Victor Ponta nu vrea sa candideze la alegerile prezidentiale, insa partidul incearca sa-l impinga sa devina candidat.

“Situatia este paradoxala. Dupa parerea mea, Victor Ponta nu vrea sa candideze la alegerile prezidentiale. Pe de alta parte, partidul de la nivel de baza, cum am vazut si recent la Consiliul National, partidul incearca sa-l impinga sa devina candidat”, a spus Adrian Nastase, la Antena 3.

Fostul premier este de parere ca USL, care se clatina tot mai mult in ultima perioada, greseste tratand subiectul alegerilor prezidentiale mult prea devreme, situatie care il avantajeaza pe Traian Basescu.

“Crin Antonescu se concentreaza aproape exclusiv pe acest proiect al alegerilor prezidentiale, in timp ce partidul pare in continuare foarte interesat de participarea la guvernare, eventual alaturi de PSD mai departe. Deci, exista aceasta situatie paradoxala – in care Victor Ponta nu vrea, dar partidul il impinge, iar dincolo, Crin Antonescu vrea, iar partidul lui….USL se clatina si vorbeste despre prezidentiale prea devreme, iar acest lucru este o greseala de pe urma careia Traian Basescu profita”, a declarat Nastase.

Adrian Nastase a mai spus ca USL ar trebui sa se concentreze pe guvernare, iar “harjoana” din uniune nu face decat sa recompuna mecanismul care l-a sustinut pe Traian Basescu.

“Se face o imensa greseala. USL, in loc sa se concentreze pe guvernare, discuta cu un an si ceva inainte despre alegerile prezidentiale. Dupa parerea mea, prioritatea ar trebui sa fie guvernarea. Apoi, se discuta mult in USL de stanga si dreapta, si Traian Basescu profita. Harjoana aceasta mi se pare nepotrivita. Din punctul meu de vedere, trebuie evitate capcanele. (…) In timp ce ei se relaxeaza privind spre prezidentiale, mecanismul care l-a sustinut pe Traian Basescu se recompune”, a completat fostul premier.