ADRIAN NASTASE, prima declaratie dupa ce VICTOR PONTA a pierdut alegerile

Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidentiale, Victor Ponta, si echipa acestuia nu au stiut, din pacate, sa stimuleze un vot pozitiv, a afirmat duminica fostul premier ADRIAN NASTASE.

Potrivit acestuia, “in mod evident”, la alegerile prezidentiale a fost vorba despre “doua Romanii”, fiind vorba despre “un vot anti-Ponta”.

“Si eu cred ca in actualele alegeri, din pacate, VICTOR PONTA si echipa lui nu au stiut sa stimuleze un vot pozitiv. A fost un vot anti-Ponta care era de fapt un vot antisistem, care i-a adunat si pe cei care nu voiau gaze de sist, si pe cei care nu voiau Rosia Montana. Deci, un vot foarte ciudat, aglutinat, un vot care pana la urma a dus la scoaterea din casa a celor nehotarati printr-un efect de contaminare emotionala”, a declarat ADRIAN NASTASE la Targul de Carte Gaudeamus, unde si-a lansat volumul “Cele doua Romanii”.

Citeste si: Victor PONTA isi face concediul cu Sebastian GHITA in DUBAI. FOTO in articol

Pe de alta parte, el a aratat ca nu are o confirmare privind veridicitatea fotografiei difuzate sambata de presa, in care VICTOR PONTA apare intr-un club din Abu Dhabi, alaturi de Sebastian Ghita, apreciind ca presedintele PSD trebuie sa fie cel care da explicatii in acest sens. “Eu deocamdata nu am o confirmare in legatura cu aceasta eventuala excursie, asa incat vom mai astepta sa vedem si probabil ca Victor Ponta va da el singur explicatii in legatura cu aceste fotografii. Eu i-am trimis doua sms-uri, am respectat pana la urma dorinta lui de a sta in ambianta de familie si de a trece peste un moment extrem de dificil. Eu stiu ca si-a inchis telefonul si practic dupa aceea nu a mai raspuns si am respectat lucrul acesta”, a detaliat Nastase.

Intrebat daca s-a implicat in campania electorala a lui VICTOR PONTA, ADRIAN NASTASE a negat si a dorit sa puncteze ca “mentorul exista pana la o anumita varsta”. “Formula aceasta cu mentorul ma amuza destul de tare. Ai nevoie de un mentor pana la o anumita varsta, dupa aceea esti tentat si doresti sa hotarasti singur si nu mai ai nevoie de mentor. In campania electorala, cum am spus si public, nu am dorit sa particip tocmai pentru a nu-i crea elemente de vulnerabilitate, stiind foarte bine ca unii ar fi legat imediat participarea mea de unele dintre deciziile tribunalului. Si atunci am preferat sa stau deoparte. Nu am participat de niciun fel la campania electorala”, a precizat fostul premier.

Citeste si: Reuters: Victor Ponta risca sa fie contestat chiar de colegii sai din PSD, dupa infrangerea in alegeri la o diferenta de aproape 10%

In opinia acestuia, conducerea PSD este singura care isi va decide viitorul. “Victoria are foarte multi parinti, in timp ce infrangerea este orfana. Va continua in formula pe care o vor decide colegii din partid la congresul viitor”, a adaugat ADRIAN NASTASE.