ADRIAN NASTASE primeste un SPOR de 6 luni la pedeapsa

Adrian Nastase afla pe 21 august daca va fi eliberat conditionat

Fostul premier Adrian Nastase a primit, marti, de la magistratii Curtii de Apel Bucuresti un spor de pedeapsa de 6 luni. Decizia este definitiva, asadar fostul presedinte al celui mai mare partid din Romania va sta inca jumatate de an in inchisoare.

Initial, procurorii DNA au cerut un spor de pedeapsa de un an dupa contopirea pedepselor. Adrian Nastase a executat deja 15 luni si jumatate din pedeapsa.

Pe 8 mai, Tribunalul Bucuresti a decis ca lui Adrian Nastase sa nu i se aplice un spor de pedeapsa, insa procurorii au facut recurs. Asa ca fostul premier ar putea sta cinci ani dupa gratii.

Citeste si: Adrian Nastase si-a aniversat ziua de nastere dupa gratii

Curtea de Apel Bucuresti a judecat vinerea trecuta o contestatie a DNA, dupa ce Tribunalul Bucuresti a contopit pedepsele primite de Adrian Nastase, fara ca aceasta din urma instanta sa adauge un spor de pedeapsa la cei patru ani inchisoare, asa cum solicitasera procurorii.

Pe 8 mai, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Nastase in dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii”, urmand ca acesta sa execute pedeapsa rezultanta de patru ani inchisoare, fara ca instanta sa-i adauge un spor de pedeapsa.

Citeste si: Hotararea CAB in cazul ADRIAN NASTASE

Avocatii lui Nastase au precizat ca, in functie de decizia instantei, vor declansa procedurile pentru eliberarea conditionata a acestuia.