Adrian Nastase ramane avocat in Baroul Bucuresti

Fostul premier Adrian Nastase va ramane avocat. Aceasta este hotararea luata, luni, de Consiliul Baroului Bucuresti care a apreciat ca faptele care au stat la baza condamnarii pentru coruptie a fostului om politic nu i-au afectat calitatea de avocat.

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, a spus ca luni, in sedinta Consiliului, s-a luat hotararea completarea motivatiei hotararii de mentinere pe tabloul avocatilor a lui Adrian Nastase, informeaza Mediafax.

“Completarea este in urmatorul sens, si anume: au fost aduse argumente ca faptele care au stat la baza condamnarii avocatului Adrian Nastase nu au afectat profesia de avocat”, a precizat Iordachescu.

“Sedinta a fost confidentiala. Au fost pareri pro si contra. S-a supus la vot. Iar majoritatea a decis ca Adrian Nastase sa fie mentinut in Baroul Bucuresti. Decizia nu este definitiva”, a mai declarat Ion Ilie-Iordachescu, decanul Baroului Bucuresti.

In schimb, Adrian Nastase a fost dat afara de la Universitatea Bucuresti in urma deciziei de condamnare din dosarul “Trofeul calitatii”. Universitatea Bucuresti a precizat ca a reziliat contractul lui Nastase pentru ca acesta a fost condamnat definitiv pentru coruptie. Adrian Nastase a activat ca profesor in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Sursa foto: realitatea.net