ADRIAN NASTASE ramane cu 4 ani de inchisoare, instanta a respins sporul de pedeapsa

S-a dat decizia in cazul lui ADRIAN NASTASE. Tribunalul Bucuresti a anuntat joi, intr-o sedinta publica, ca s-a admis cererea de contopire a pedepselor, insa judecatorul a respins sporul de pedeapsa, care era de un an. Decizia data astazi in dosarul “ZAMBACCIAN” nu este una definitiva si cel mai probabil procurorii antirocuptie vor contesta decizia, avand in vedere ca ADRIAN NASTASE a primit mai multe condamnari. ADRIAN NASTASE ramane, asadar, cu o pedeapsa de 4 ani de inchisoare.

UPDATE ora 14.50: Avocatul lui ADRIAN NASTASE, Ion Cazacu, a declarat, dupa decizia Tribunalului Bucuresti, ca in situatia in care procurorii anticoruptie vor contesta decizia, isi va apara clientul in fata Curtii de Apel cu aceleasi argumente, adaugand ca din pedeapsa de 4 ani, NASTASE trebuie sa execute o treime.

“S-a respins sporul de pedeapsa cerut de procurori. Ne vom apara aducand aceleasi argumente in fata Curtii de Apel unde se va judeca aceasta cale de atac.Este o prevedere legala aceea a eliberarii conditionate, avand in vedere ca se aplica prevederile vechii reglementari, din pedeapsa de 4 ani, d-nul Nastase trebuie sa execute o treime. Este propozabil la eliberare conditionata, cu speranta ca va fi acceptata cererea de eliberare conditionata”, a declarat avocatul Ion Cazacu.

PROCURORII Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) care au instrumentat cazurile au cerut luni acordarea unui spor de pedeapsa de un an, iar ADRIAN NASTASE a replicat ca isi va schimba cetatenia. 

In replica, avocatii lui NASTASE au precizat ca pedeapsa de patru ani este suficienta pentru infractiunea de care este acuzat fostul premier. ADRIAN NASTASE a cerut instantei sa tina cont de faptul ca, dupa sase ani de ancheta, a fost achitat in dosarul „Matusa Tamara”.

Citeste si: ICCJ a respins CONTESTATIA lui ADRIAN NASTASE

„Justitia mi-a oferit un concept de moarte civila. M-am gandit, la un moment dat, sa renunt la cetatenia romana, insa am inteles ca nu pot face o asemenea cerere fiind in detentie”, a spus NASTASE in fata magistratilor. Avocatii apararii au depus la instanta CV-ul lui ADRIAN NASTASE pentru a demonstra faptul ca fostul premier nu are nevoie de un SPOR de pedeapsa pentru a fi reeducat.

Aparatorii fostului premier au aratat faptul ca in dosarele „TROFEUL CALITATII” si „ZAMBACCIAN”, condamnarile au fost orientate catre minimum de pedeapsa pentru faptele de care ADRIAN NASTASE a fost acuzat de procurori. Tribunalul Bucuresti urmau sa ia o decizie in acest caz pana joi, data pana cand magistratii trebuia sa fie redactata si motivarea condamnarii din dosarul „Zambaccian”.

Citeste si: ADRIAN NASTASE: Ma gandesc sa renunt la cetatenia romana 

ADRIAN NASTASE a solicitat instantei ca, in cazul in care nici pana la termenul de astazi TRIBUNALUL BUCURESTI nu va primi motivarea, sa fie judecat pe minuta deciziei.

Foto: Realitatea TV