Adrian Nastase s-a predat! UPDATE

UPDATE 19.08: Nastase a ajuns la Penitenciarul Rahova. Fiul Andrei s-a prezentat si el la Penitenciar, dupa alte 10 minute, alaturi de avocatul Ion Cazacu.

“Nu este usor pentru nimeni, nici pentru doamna Nastase, nici pentru cei implicati. Nu vreau sa fac niciun fel de calcule, ca toata lumea vorbeste despre calcule. Sustin in continuare ca este vorba despre o apreciere gresita a judecatorilor. Nu pot sa stiu cum au rationat judecatorii, decat dupa ce voi citi motivarea. In motivare se vor spune multe lucruri.

Continu sa cred ca nu sunt probe de vinovatie pentru infractiunea de coruptie. Eu cred asa, judecatorii au crezut altfel. Judecatorii nu stabilesc adevarul in cauza, ci adevarul judiciar in cauza. Adevarul in cauza este stiut de persoana in cauza si de Dumnezeu.

E un barbat adevarat si o sa treaca peste aceste aspecte. Pentru niciun om, oricat de tare ar fi, o reintoarcere in penitenciar nu este ceva usor. Un om care stie unde pleaca si-a imbarbatat copiii, sotia”, a spus avocatul lui Nastase.

UPDATE 18.50: Adrian Nastase este dus inca din aceasta seara la Penitenciarul Rahova, unde va fi incarcerat. “Este o pedeapsa ingrozitoare si injusta. O razbunare murdara!”, s-a rezumat sa spuna fostul premier dupa aflarea sentintei.

Adrian Nastase a plecat astazi , la ora 17.50, catre sediul Sectiei 2 de Politie pentru a fi arestat. Fostul premier va petrece aceasta noapte in arest, iar de maine isi va relua pedeapsa, cel mai probabil la Penitenciarul Rahova.

Asadar, Adrian Nastase a ales sa se predea. A plecat din locuinta sa de pe Aleea Zambaccian la 6 fara 10 seara, in masina sa de teren. La volan se afla, bodyguardul fostului premier, iar pe scaunul din dreapta fiul, Andrei Nastase. Pe bancheta din spate, alaturi de Adrian Nastase a luat loc si avocatul sau, Ion Cazacu.

Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare luni, de judecatorii ICCJ, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata si santaj. De asemenea, Dana Nastase a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita, iar statul va confisca 1,8 milioane de lei din averea Nastase.
 
Fostul premier urmeaza sa execute o treime din pedeapsa, iar pe motiv de buna purtare ar putea iesi de dupa gratii in maximum 8 luni.