Adrian Nastase se vede achitat: Nu iau alte variante in considerare

Adrian Nastase e pregatit pentru achitare in dosarul “Zambaccian”. Avocatii l-au linistit pe fostul premier, transmitandu-i ca “acuzarea este firava”. La iesirea din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nastase a vorbit despre “incrancenarea DNA” si despre viitorul sau politic.

“Sa vedem care va fi solutia. Sunt pregatit psihic pentru achitare, pentru ca asa mi s-ar pare normal. Celelalte variante nu am de ce sa le iau in considerare acum. Dupa ce i-am ascultat pe avocati mi-a dat seama cat de firava este acuzarea”, a spus fostul prim ministru, in aceasta dupa amiaza.

Desi simte ca va fi achitat, Nastase se fereste sa dea pronosticuri. “Mi-e foarte greu sa fac pariuri cu sentinte in legatura cu mine, nu voi face niciodata pariuri. Acum doar daca s-ar da o sentinta de pedeapsa cu spanzurarea m-ar soca. Sunt judecat ca as fi adus 10 containere cu sute de bideuri si wc-uri din China, care erau ale constructorului. Dar nimeni nu ma judeca ca in aceeasi perioada am donat 1.000 de harti statului roman, creand cel mai mare muzeu de harti din Europa”, a mai spus fostul premier.

Nastase nu ia in calcul o intoarcere in politica, cel putin nu in perioada urmatoare.

“N-am planuri politice de viitor, sper ca voi avea linistea necesara pentru a citi, pentru a ma relaxa si poate sa intru la un moment dat intr-o activitate mai relaxata, la universitatea la care predau, la Fundatia ‘Titulescu. Am resurse , dar nu am dreptul sa ma intorc. Dupa alegeri, s-a instaurat un nou regim politic, acel regim politic a hotarat sa faca un razboi cu trecutul si cu adversarii politici. Unora le este teama ca as putea candida la alegerile prezidentiale de anul viitor, ceea ce spun ca nu este cazul”, a precizat Nastase.

Completul de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte, joi seara, in ce priveste o seninta in dosarul “Zambaccian”, insa este posibila si o amanare a pronuntarii, in acest caz.

Procurorul DNA a cerut in fata completului de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie inchisoare cu executare pentru Adrian si Dana Nastase in dosarul “Zambaccian”. Acuzatiile sunt de mita, santaj si spalare de bani, plus conficarea foloaselor necuvenite de la soti.