ADRIAN NASTASE SI ELENA UDREA AU AVUT ACELASI TURNATOR

ADRIAN NASTASE SI ELENA UDREA AU AVUT ACELASI TURNATOR

Dosarul Elenei Udrea ar avea legatura cu Adrian Nastase: acelasi turnator, acelasi procuror, scrie site-ul nasul.tv. Dupa ce judecatorii au formulat motivatia pentru arestarea Elenei Udrea, un detaliu incredibil a iesit la iveala din dosarul in care fostul ministru este cercetat penal. Mai precis, cazul Elenei Udrea este strans legat de cel in care Adrian Nastase a fost cercetat penal si condamnat, “Trofeul Calitatii”.

Astfel, Udrea si Nastase au fost turnati de aceeasi persoana, cel care a discutat cu procurorii fiind Zsolt Irsza. Acesta, impreuna cu cateva rude, a fost acuzat de fals in dosarul lui Nastase, insa, la data de 16 ianuarie 2009, procurorul Mihaela Iorga Moraru l-a scapat basma curata, luand decizia neinceperii urmaririi penale in cazul lui Irsza si a inculpatilor cu care acesta se inrudeste. Ciudat este faptul ca procurorul Mihaela Iorga Moraru este implicat si in dosarul in care este cercetata Elena Udrea.

Citeste si: UDREA A ANUNTAT PE FACEBOOK CA VA DESEMNA UN PURTATOR DE CUVANT CARE SA TINA LEGATURA CU PRESA

Totul a inceput dupa ce Zsolt Irsza, in calitate de reprezentant al SC Orange Media SRL, a sesizat organele de urmarire penala, declarand ca in 2009 firma sa a incheiat un contract cu PDL, ce viza tiparirea unui numar de patru milioane de scrisori electorale. La solicitarea unui inculpat din dosar, Gabriel Sandu, firma a suplimentat numarul scrisorilor, la 8.600.000. Pentru diferenta de scrisori nu a mai fost achitata contravaloarea prestatiilor, iar Zsolt Irsza sustine ca a ajuns sa discute cu Dorin Cocos. Totodata, acesta ar fi fost in audienta inclusiv la Elena Udrea, vicepresedinte PDL.

Citeste si: DEZVALUIRE SOC! ELENA UDREA A TURNAT TREI MINISTRI PDL DIN INCHISOARE

Irsza a declarat ca dupa intrevederea cu Udrea, asupra sa au inceput sa se exercite presiuni pentru a renunta la pretentii. Potrivit unor surse, decizia de neincepere a urmaririi penale in cazul lui Zsolt Irsza este de fapt o tehnica a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), prin care declaratiile care permit acuzarea persoanelor importante din doare le ofera micilor invinuiti o portita de scapare. Rechizitoriul DNA arata acest lucru: zeci de martori, care au avut calitate de mici invinuiti, au primit NUP dupa ce au facut declaratiile dorite de DNA.