ADRIAN NASTASE stie cine va face JOCURILE POLITICE in ANUL ELECTORAL 2016

Fostul premier ADRIAN NASTASE a postat, duminica, pe blogul personal un articol in care a caracterizat pe scurt anul 2015 si principalele provocari care urmeaza pentru anul viitor.

ADRIAN NASTASE  isi indreapta privirea catre scena politica interna, cu principalele sale schimbari petrecute in acest an, exprimand ca noul Executiv Ciolos devine parte a regimului Iohannis, ca ne asteapta un 2016 de asteptare si pregatire pentru alegeri.

ADRIAN NASTASE ironizeaza incremenirea PSD-ului si impresia partidului ca ar fi la putere, „frecusurile” parlamentarilor ingrijorați ca isi vor pierde privilegiile si dezvaluie cine face politica la ora actuala in Romania.

CITESTE SI: ADRIAN NASTASE: DACIAN CIOLOS ARE TREI FORMULE DE GUVERN. CARE SUNT ACESTEA

In continuare va prezentam, in varianta integrala, postarea lui ADRIAN NASTASE:

„Incet-incet, guvernul Ciolos se transforma in regimul Johannis. Ce se va intampla in anul care vine? Probabil ca vom avea un an de asteptare si de pregatire pentru parlamentare. In bloc-starturi, la ministere sunt asezate persoanele potrivite, schimbarile fiind realizate in trepte si fara zgomot. Si la PSD e multa liniste. Partidul are impresia ca este inca la putere. Poate doar unii dintre membrii sai. La televiziuni, in continuare, stiri despre accidente de circulatie. La vama, multi din cei care au votat „lucrul bine facut” in urma cu un an, asteapta cate 6 ore sa intre in tara.

Democratia lupta sa supravietuiasca in Polonia – cel putin asa spun zecile de mii de polonezi care au iesit in strada sa se opuna noului presedinte, care face acolo ceea ce a facut, dupa alegeri, Basescu la noi. In America, lupta la prezidentiale pare sa se dea intre continuitate si schimbare. Schimbarea are fata lui Donald Trump, laudat, cu un ascuns umor, de catre Putin. Trump are cateva planuri mari, intre altele, sa le interzica musulmanilor intrarea in America si sa le omoare jihadistilor familiile. Nu stim inca pana la ce grad. Dezbaterile preliminare ale republicanilor nu sunt foarte vesele. In Bucuresti, ascultam, regulat, discursurile unor ambasadori straini care, in general, sunt ingrijorati de cate ceva. La Deveselu a fost instalat, in sfarsit, scutul, care insa nu e indreptat nici impotriva Iranului, nici impotriva Rusiei. Nu prea se stie impotriva cui este indreptat. Actorii ne-statali, teroristii, vor cauta, in principiu, solutii mai ieftine pentru a duce diverse incarcaturi la tinta. Constructia de rachete cu raza medie sau lunga necesita sume mari de bani. La fel si contra-rachetele. In mod sigur, scutul nu este indreptat impotriva industriei americane de aparare.

Ce va aduce anul 2016? Nu cred ca sunt foarte pesimist daca banuiesc ca vom asista, in continuare, la compromisuri, tradari, delatiuni, batalia celor 600 de parlamentari pentru a ramane pe liste, batalia cu coruptia dublata de batalia cu evaziunea fiscala, multe vorbe despre reforme, scaderea ponderii capitalului national, „nationalizarea” unor politici europene in diferite tari membre, o Uniune Europeana pe cale sa se transforme intr-un Concert European. Aveti interpretari mai optimiste?”, a conchis fostul prim-ministru ADRIAN NASTASE pe blogul personal.