ADRIAN NEACSU i-a trimis o SCRISOARE DESCHISA lui EMIL BOC

ADRIAN NEACSU, presedintele filialei Partidului National Liberal (PNL) Sectorului 2 din Capitala, i-a transmis o SCRISOARE DESCHISA fostului premier EMIL BOC. Liderul liberal ii explica edilului din Cluj care sunt motivele pentru care acesta nu poate fi, niciodata, asimilat drept liberal, dar si din ce cauza nu trebuie sa mai candideze la PRIMARIA CLUJULUI.

“SCRISOARE DESCHISA adresata domnului EMIL BOC

Domnule EMIL BOC,

Sunt liberal de o viata intreaga si membru al Partidului National Liberal de peste 20 de ani. Cam de pe vremea in care dumneavoastra incercati sa va spalati imaginea de tanar activist comunist si va pregateati sa va faceti intrarea in Partidul Democrat.

Domnule EMIL BOC,

Posibila dumneavoastra candidatura pentru functia de primar al Clujului din partea Partidului National Liberal nu ar fi doar o incredibila dovada de oportunism politic, ci ar fi o jignire adusa intregii istorii a Partidului National Liberal. Pentru ca dumneavoastra, domnule EMIL BOC, puteti fi orice, insa nu veti putea fi niciodata nici liberal, nici „nou liberal”. Puteti fi un admirator sincer al lui Traian Basescu, puteti fi un viitor membru de incredere al PMP sau puteti juca rolul unui independent afiliat credintelor fostului sau sef politic. Liberal, insa, nu veti putea fi niciodata.

Domnule EMIL BOC,

Pentru o vreme, macar ati fost consecvent: ati declarat in numeroase randuri ca sperati ca fuziunea dintre PNL si PDL sa nu se realizeze si, tot in numeroase randuri, ati incercat sa ni-l bagati pe gat pe Traian Basescu pe care il considerati cea mai pretioasa realizarea a PDL. Si ati spus, la fel de raspicat, ca sperati ca noua formatiune sa nu fie anti-Basescu.

CITESTE SI: BATALIA PENTRU PRIMARIA CLUJULUI: EMIL BOC, FAVORIT PE HARTIE – MIHAI SEPLECAN, IN PLINA ASCENSIUNE

Dupa cate se vede, domnule EMIL BOC, toate sperantele v-au fost inselate: fuziunea dintre PNL si PDL s-a produs, iar Traian Basescu nu doar ca nu este printre noi, dar noi, liberalii, continuam sa credem ca reprezinta una dintre cele mai triste figuri politice ale Romaniei postdecembriste. Asa ca, domnule Boc, nu vad niciun motiv pentru care nu ati continua sa fiti consecvent: locul dumneavoastra nu este langa liberali, locul dumneavoastra este langa Traian Basescu.

Domnule EMIL BOC,

Sunteti, poate, un gospodar bun. Poate ca sunt suficienti clujeni care, chiar daca nu v-au iertat pacatele, considera ca va achitati suficient de bine de problemele din urbea lor. Chiar si in aceste conditii, nu cred sa existe liberali care sa gaseasca acceptabila ideea de a fi colegi de partid cu dumneavoastra si cu tot ceea ce cu adevarat reprezentanti. Asa cum nu cred sa existe simpatizanti ai Partidului National Liberal care sa gaseasca digerabila – sau macar pronuntabila – formularea „liberalul EMIL BOC”.

Si cand spun toate aceste lucruri, nu ma bazez doar pe perceptia colegilor mei liberali din sectorul 2 al Capitalei sau doar pe perceptia locuitorilor din acest sector. Ci si pe perceptia „vechilor liberali” – iar unii dintre ei nu s-au sfiit sa va spuna raspicat acest lucru – si pe perceptia celor sapte milioane de romani care v-au contestat si pe dumneavoastra. Si, credeti-ma nu au uitat nici cine sunteti, nici ce reprezentanti.

Domnule EMIL BOC,

Sunt doar cateva motive pentru care eu ma voi impotrivi desemnarii dumneavoastra drept candidat al PNL pentru functia de primar al Clujului. Si, prin urmare, voi vota impotriva acestei desemnari in cadrul Biroului National al partidului.

Eu si colegii mei consideram ca o eventuala desemnare a dumneavoastra ar echivala cu o stirbire a demnitatii. O demnitate pe care noi, liberalii, o purtam in ADN-ul nostru politic. Pentru ca noi avem de partea noastra o istorie. Si, spre deosebire de cei de care dumneavoastra va simtiti inca legat, noi avem si un viitor”.

Sursa foto: realitatea