ADRIAN RADULESCU, AUDIAT la Parchetul General in DOSARUL RETROCEDARILOR DE LA NANA

Fostul consilier al presedintelui Traian Basescu, ADRIAN RADULESCU, a fost AUDIAT marti la Parchetul General in dosarul RETROCEDARILOR DE LA NANA.

ADRIAN RADULESCU a fost AUDIAT ca martor, procurorii intrebandu-l cum de a aflat de terenul de la Nana pe care i l-a recomandat fostului presedinte al Romaniei.

“N-am achizitionat sau tranzactionat terenul de la Nana. Implicarea mea a fost una singura, de specialist. Singurul lucru pe care il regret este ceea ce s-a intampla familiei Basescu. Probabil daca n-as fi fost eu cel care sa-l sfatuiasca pe presedinte, situatia ar fi fost alta”, a declarat fostul consilier.

Radulescu a povestit circumstantele in care i-a recomandat presedintelui achizitia terenului de la Nana.

Citeste si: ADRIAN RADULESCU, AUDIAT la DNA

“Un coleg agricultor din Lehliu mi-a spus ca exista acest teren si daca il intereseaza pe domnul presedinte sa-l cumpere ca l-a vazut la televizor cand si-a exprimat public aceasta dorinta (…) I-am spus presedintelui ca gradul de comasare e OK, de calitatea pamantului ca-i extraordinara si probabil asta l-a incurajat sa ia decizia pe care eu acum o regret. Nu trebuia sa fiu eu cel care sa creeze atatea probleme”, a declarat fostul consilier pe agricultura al presedintelui.

Intrebat daca regreta implicarea sa in aceasta afacere, Radulescu a raspuns: “Da, imi pare rau. Daca nu-l sfatuiam eu, probabil nu ar fi luat terenul si nu s-ar fi iscat ce se intampla azi”.

Ioana Basescu are terenul de la Nana pus sub sechestru, in aceeasi situatie aflandu-se peste 100 de sateni. Decizia a fost luata in dosarul in care procurorii cerceteaza modul in care s-au facut retrocedarile de terenuri din comuna din Calarasi.

In vara anului trecut, procurorii au inceput ancheta penala impotriva mai multor persoane suspectate ca nu si-au indeplinit sau si-au indeplinit defectuos atributiile de serviciu in ceea ce priveste improprietaririle cu pamant din comuna Nana.  Pana acum, sunt 12 persoane urmarite penal in aceasta cauza, procurorii sustinand ca acestia se fac vinovati de constituire de grup infractional, spalare de bani, abuz in serviciu si fals si uz de fals.

Citeste si: Basescu, despre cazul Nana: A fost o actiune politica initiata de premier, materializata printr-o comisie parlamentara

Desi nu sunt suspectati de comiterea unor fapte penale, o parte din sateni s-au trezit cu terenurile puse sub sechestru de catre procurorii care vor ca situatia juridica a terenurilor sa nu se complice si mai mult in urma unor acte de vanzare-cumparare. Printre acestia se afla si Ioana Basescu, ea urmand sa fie audiata ca martor in dosarul celor 12 persoane.

Fiica fostului presedinte al Romaniei a contestat in instanta decizia de punere sub sechestru, insa a pierdut. Sechestrul face ca vanzarea terenului sa fie imposibila pe perioada cat bunul respectiv este indisponibilizat. Pe de alta parte, Ioana Basescu neaga ca ar intentiona sa vanda terenul de la Nana, chiar daca ofertele primite au variat intre 5.400 si 6.000 de euro pe hectar, sume ce i-ar fi adus un profit consistent. “Am primit oferte sa-l vand, dar nu ma intereseaza. Terenul este cultivat, l-am luat pentru agricultura. Nu-l vindem”, a declarat Ioana Basescu.

In schimb exista informatii potrivit carora terenul Ioanei Basescu de la Nana e de vanzare. Un olandez trimis la Nana de fostul consilier prezidential, Adrian Radulescu, a vizitat de curand locul. Omul care se ocupa de afacere sustine ca pretul cerut de Ioana Basescu sare de sase mii de euro pentru fiecare din cele 290 de hectare.

Potrivit unei discutii cu o persoana care se ocupa de terenul Ioanei Basescu din Calarasi, aceasta vrea sa vanda cele 290 de hectare de teren agricol de la Nana cu peste 6.000 euro hectarul.

Ca si in cazul achizitiei, de vanzare se ocupa tot fostul consilier prezidential ADRIAN RADULESCU. Primii potentiali cumparatori au fost niste olandezi.

“Plimbarea olandezilor pana la terenul respectiv a fost una de pomina. I-am dus pe aia cu tractorul, cu “650”. I-am pus unul peste altul! Facuse fii-miu uruiala cu el! I-a umplut de praf! Asta e! Daca vreti, bine, daca nu…”, a povestit fermierul.

Sursa foto: romaniatv.net