ADRIAN RADULESCU, fostul consilier al lui TRAIAN BASESCU, cercetat pentru INSELACIUNE

Judecatoria Sectorului 2 a decis redeschiderea URMARIRII PENALE  pe numele omul care i-a gasit lui TRAIAN BASESCU terenul de la Nana. ADRIAN RADULESCU, fostul consilier prezidential al lui TRAIAN BASESCU si secretar de stat in Ministerul Agriculturii, este CERCETAT PENAL pentru INSELACIUNE alaturi de MIHAI LUNGU, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, si NICOLAE TEODORU, dupa ce l-au pacalit pe un timisorean cu domiciliul in Germania.

Medicul veterinar NIKOLAUS DOGARIU a fost convins sa finanteze, alaturi de alte persoane, constructia unei ferme care sa produca scroafe pentru reproductie. Dupa mai multe discutii pe mail cu LUNGU, medicul DOGARIUa fost vizitat in Germania de acesta si de ADRIAN RADULESCU. “Mi-au prezentat aceasta ferma si mi s-a parut o afacere sigura, profitabila. Eu fiind in domeniu, am fost total entuziasmat de aceasta idee. Ulterior, mi-au trimis un contract, daca doresc sa particip ca actionar”, a povestit barbatul, potrivit pressalert.

CITESTE SI: ADRIAN RADULESCU, AUDIAT LA PARCHETUL GENERAL IN DOSARUL RETROCEDARILOR DE LA NANA

Pe 8 septembrie 2006, MIKOLAUS DOGARIU a semnat un contract prin care imprumuta S.C. Muntenia Cooperativ Agricola S.A. cu 40.000 de euro, fiind impusa conditia ca banii sa fie folositi exclusiv pentru achizitionarea de actiuni la viitoarea firma Genetica Suin S.A. In aceeasi zi, se semneaza actul constitutiv al noii societati pe actiuni, administrator unic fiind desemnat TEODORU NICOLAE EUGEN. Au mai fost atrasi si altii interesati sa intre in afacerea cu scroafe, noua societate atragand 300.000 euro de la actionari. Ulterior, NIKOLAUS DOGARIU este amagit ca se vor atrage fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului, numai ca, in realitate, nu se intampla nimic.

“La un moment dat mi s-au parut ca sunt doar povesti. Tarziu, la o adunare generala a actionarilor, in 2011, domnul LUNGU a recunoscut ca din 2007 o mare parte din fondul nostru a fost dirijat catre o alta societate unde dansul si ADRIAN RADULESCU erau actionari – Abator Muntean SA. Era vorba de 209.000 de euro. Aceasta firma nu avea nimic cu interesele Genetica Suin SA. Niciunul dintre actionari nu a stiut ca LUNGU a scos acesti bani din societate fara aprobarea AGA”, a mai povestit DOGARIU.

Banii au fost folositi ca garantie pentru un contract incheiat intre BCR si Abator Muntean. Ulterior imprumutului, “suspectul RADULESCU ADRIAN a procedat la achitarea datoriilor S.C. Abator Muntean si inceperea demersurilor necesare pentru schimbarea formei juridice din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni”.

Ulterior, Abator Muntean SA a fost bagata in insolventa. In 2011, dupa ce a aflat ca banii sai si ai altor actionari au ajuns in alta parte, NIKOLAUS DOGARIU a facut plangere penala impotriva lui ADRIAN RADULESCU, MIHAI LUNGU si TEODORU NICOLAE EUGEN, procurorii dand clasare dupa clasare si dipunand neinceperea URMARIRII PENALE. In luna august 2015, Judecatoria Sector 2 Bucuresti a desfiintat doua ordonante ale procurorilor si a dispus trimiterea cauzei procurorului in vederea inceperii urmaririi penale fata de intimatii LUNGU G. MIHAI si RADULESCU ADRIAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de INSELACIUNE, si fata de intimatul TEODORU NICOLAE EUGEN, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la INSELACIUNE, solutia fiind definitiva.

CITESTE SI: ADRIAN RADULESCU, AUDIAT LA DNA

In replica, ADRIAN RADULESCU a declarat, la Antena 3, ca nu a facut niciodata parte din actinariatul acelei firme. “S-a dat NUP de catre procuror, iar acum a facut contestatie la acel NUP. Nu stiu de ce a facut reclamatie si pentru mine, pentru ca nu am vorbit niciodata cu el”, a declarat ADRIAN RADULESCU. Ulterior, acesta a recunoscut ca semnatura sa a aparut pe documentul de imprumut. “Am discutat la telefon rugandu-ma sa intervin sa i se dea banii inapoi”, a mai precizat fostul consilier al lui TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: realitatea