ADRIAN SARBU ramane in AREST PREVENTIV

Omul de afaceri ADRIAN SARBU ramane in AREST PREVENTIV dupa ce magistratii i-au respins miercuri contestatia la decizia Curtii de Apel de prelungire a masurii preventive cu inca 30 de zile.

ADRIAN SARBU a contestat decizia Curtii de Apel de prelungire cu inca 30 de zile a masurii preventive cerute de procurorii Parchetului General.

ADRIAN SARBU este acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare. Anchetatorii sustin ca mai multe persoane audiate in acest caz au aratat ca, dupa ce au inceput controalele la societatile din grupul Mediafax, omul de afaceri le-a cerut angajatilor sai sa stearga din calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator. Astfel, in motivarea Curtii de Apel se arata ca acesta este unul dintre argumentele pentru care Sarbu ar trebui sa ramana dupa gratii.

Citeste si: ADRIAN SARBU are SECHESTRU PE AVERE

Procurorii arata ca Sarbu ar fi pus la cale un mecanism complex de a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor catre stat. ADRIAN SARBU a incercat sa dea vina pe angajati, in infractiunile de evaziune fiscala de care este acuzat, au motivat judecatorii Curtii de Apel Bucuresti in arestarea sa.

Citeste si: ADRIAN SARBU a dat DECLARATII la PARCHETUL GENERAL

Conform Parchetului ICCJ, SC Mediafax Group este acuzata de spalare de bani. Cele patru persoane sunt: Daniela Cozac, acuzata de complicitate la evaziune fiscala, Roxana Dorina Grigoruta, acuzata de evaziune fiscala si spalare de bani, Sorin Nicolae Dinu si Gheorghe Dragos Chis, ambii acuzati de complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.