ADRIAN SARBU a fost RETINUT pentru 24 de ore de procurori

 

Adrian Sarbu a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore, de Parchetul Inaltei Curţi de Casatie si Justitie (PICCJ). Amintim ca Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax Group, s-a aflat, luni dupa-amiază, la Parchetul General, pentru audieri.

UPDATE 19.16: ADRIAN SARBU a fost ridicat de procurori de la o intalnire cu MARIAN VANGHELIE la una dintre firmele sale, potrivit postului B1 TV.

Sarbu nu a dori sa faca declaratii inainte de audieri. Reprezentanti ai Parchetului General au declarat ca ADRIAN SARBU este audiat in legatura cu savarsirea infractiunilor de investigare la evaziune fiscala, spalare de bani si delapidare.

In acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane, trei fiind arestate preventiv, respectiv Roxana Grigoruta si Sorin Dinu, persoane cu functii de conducere in SC Mediafax Group SA, si avocatul Dragos Chis.

Citeste si: ROXANA GRIGORUTA, SORIN DINU si avocatul DRAGOS CHIS, arestati in dosarul MEDIAFAX

Intr-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General arata ca, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societatii comerciale Mediafax Group SA esalonarea la plata pe o perioada de 24 de luni a obligatiilor fiscale exigibile, in suma totala de 3.949.358 lei.

In acest context, societatea comerciala, reprezentanti ai acesteia, precum si persoane din cadrul unor cabinete de avocatura implicate in avizarea legalitatii actelor acestei societati au creat si aplicat, in mod continuat, o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit.

Citeste si: Grupul Mediafax folosea terte firme pentru plata partiala a angajatilor, care aveau rolul de a acumula datorii in cascada

In acest fel SC Mediafax Group SA era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile, deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.