ADRIAN SARBU si SORIN ROSCA STANESCU, URMARITI PENAL intr-un nou dosar. UPDATE

Omul de afaceri ADRIAN SARBU si fostul senator PNL SORIN ROSCA STANESCU sunt URMARITI PENAL intr-un nou dosar instrumentat de procurorii DIICOT, informeaza surse judiciare citate de postul B1 Tv.

UPDATE 11.07: ADRIAN SARBU a parasit sediul DIICOT acolo unde a fost informat ca este URMARIT PENAL pentru INSELACIUNE si CONSTITUIRE de GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, dar si faptul ca i s-a aplicat SECHESTRUL pe AVERE.

Cei doi ar fi obtinut credite in valoare de zeci de milioane de euro de la BRD in baza unor garantii frauduloase – imobile supraevaluate sau scrisori de garantii. ADRIAN SARBU si SORIN ROSCA STANESCU, alaturi de alte persoane sunt acuzati astfel de constituire de grup infractional organizat, INSELACIUNE si SPALARE de BANI.

Dosarul este disjuns dintr-un alt megadosar, cel al bancherilor, si este in faza de inceput si investigheaza cum clienti privilegiati au obtinut credite de la BRD din 2007 pana in prezent. PREJUDICIUL este unul urias, in jur de 30 de milioane de euro.

ADRIAN SARBU ar fi obtinut un credit de 7 milioane de euro de la filiala centrala a BRD din Franta, in baza unei scrisori de garantii de la BRD, sucursala Primaverii. Cu acei bani si-ar fi achizitionat un apartament in centru Parisului.

ADRIAN SARBU ar fi obtinut si un alt credit de 4 milioane de euro de la BRD sucursala Primaverii. La randul sau, SORIN ROSCA STANESCU este acuzat ca ar fi luat un credit, tot de la BRD, in valoare de 3 milioane de euro.

In curs de actualizare.

Sursa foto: stirileprotv.ro