Adrian Sobaru a primit un apartament de la RAPPS, cu sprijinul USL. Ponta, in 2011: Gestul lui Sobaru a dus la formarea USL

Premierul Victor Ponta declara, in 2011, ca momentul decisiv care a dus la constituirea USL a fost gestul lui Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care miercuri a intrat cu masina in bariera de la intrarea in sediul Guvernului si care in decembrie 2010 s-a aruncat de la balconul Parlamentului in timpul unui discurs tinut de premierul Emil Boc.

De asemenea, surse sustin ca Adrian Sobaru a primit cu chirie un apartament cu patru camere de la RAPPS, prin intermediul USL. Locuinta se afla in Sectorul 1 al Capitalei. 

Amintim ca Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Palatului Parlamentului in 23 decembrie 2010. Formarea USL a fost aprobata in februarie 2011 de conducerile PSD, PNL si PC.

Citeste si: ADRIAN SOBARU, RETINUT DE POLITIE DUPA CE A INTRAT CU MASINA IN GARDUL GUVERNULUI

In martie 2011, in timpul dezbaterii unei motiuni de cenzura in Parlament, presedintele PSD Victor Ponta afirma ca daca premierul Emil Boc ar avea o farama din demnitatea lui Adrian Sobaru, ar salva Romania.

“Am ajuns sa avem balcoanele goale pentru ca un roman sa nu protesteze impotriva masurilor aberante ale Guvernului Boc. Daca astazi la balcon ar sta guvernul Boc si daca primul-ministru Emil Boc ar avea, in al treisprezecelea ceas, o farama din demnitatea lui Adrian Sobaru, ar putea sa ne salveze pe toti de un rau mai mare. Imi doresc, in numele romanilor, sa il schimbam noi pe Boc inainte ca Basescu sa o faca”, a declarat Ponta.

La sedinta Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, el strigand: “Boc, ati luat drepturile copiilor”.

Sobaru a cazut atunci de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt. El purta un tricou pe care scria “Ne-ati ciuruit/Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Ne puteti lua viata si banii, dar nu si LIBERTATEA”.