Adrian Sobaru, cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Judecatoria Sectorului 1 a decis ca ADRIAN SOBARU, care a rupt cu masina o bariera de acces de la Guvern, sa fie cercetat sub CONTROL JUDICIAR, fiind inlocuita astfel masura ARESTULUI la domiciliu care a fost dispusa in cazul lui la 25 septembrie.

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu este DEFINITIVA si poate fi CONTESTATA la Tribunalul Bucuresti.

Daca hotararea judecatoriei va fi mentinuta, ADRIAN SOBARU va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR si nu va avea voie sa paraseasca municipiul Bucuresti decat daca anunta, in prealabil, organele judiciare.

Citeste si: ADRIAN SOBARU A RECUNOSCUT. CE VROIA SA FACA IN FATA GUVERNULUI

Avocatul lui SOBARU spunea, in 3 octombrie, ca nu se impune o expertiza psihiatrica in cazul clientului sau si ca acesta a protestat la Guvern, in felul in care a facut-o, pentru ca avea o nemultumire.

ADRIAN SOBARU este acuzat pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce, in 24 septembrie, a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului. Ulterior, el a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cateva zeci de metri, pana cand a fost imobilizat de jandarmi.

Reprezentantii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare in cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Romane, se afla in afara programului de lucru in timpul incidentului de la Guvern in care a fost implicat.

La sedinta Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, el strigand: “Boc, ati luat drepturile copiilor”.

Citeste si: PONTA, MESAJ DE COMPASIUNE PENTRU ADRIAN SOBARU

El a cazut atunci, de la cinci metri, peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a rupt. El purta un tricou pe care scria “Ne-ati ciuruit/ Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Ne puteti lua viata si banii, dar nu si LIBERTATEA”.