Adrian Sobaru, retinut de Politie dupa ce a intrat cu masina in gardul Guvernului

Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care s-a aruncat in decembrie 2010 de la balconul Parlamentului, a intrat cu masina in gardul Guvernului, miercuri dupa-amiaza, panicand jandarmii care asigurau paza institutiei. Din primele informatii, Adrian Sobaru a fost retinut de politisti.

Barbatul a intrat cu masina in bariera aflata la intrarea in curtea Guvernului, cu masina masina persoanala. Politistii sustin ca Sobaru mirosea a carburant, semn ca intentiona sa-si dea foc in fata Guvernului. Deocamdata nu se stie ce l-a determinat sa recurga la acest gest.

Adrian Sobaru se afla la aceasta ora la Sectia 1 de Politie din Bucuresti.  

Sobaru nu a oprit la bariera de la intrare si a strigat jandarmilor care l-au retinut : “Va place cum arata tara asta ?”, relateaza martorii incidentului. Potrivit martorilor, Sobaru a intrat in forta, dinspre Piata Victoriei, in una dintre cele doua porti centrale ale cladirii Guvernului, cea prin care masinile demnitarilor ies din curte, fara sa incetineasca.

Citeste si: DEZVALUIRE DE ULTIMA ORA. Ce a primit ADRIAN SOBARU de la USL, in schimbul gestului de a se arunca de la balcon

Sobaru, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a intrat in forta cu masina intr-una dintre barierele de la intrarea in curtea sediului Guvernului. Dupa ce a rupt bariera, a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cativa zeci de metri.

La sedinta Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, el strigand: “Boc, ati luat drepturile copiilor”.

Sobaru a cazut atunci de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt. El purta un tricou pe care scria “Ne-ati ciuruit/Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Ne puteti lua viata si banii, dar nu si LIBERTATEA”.