Adrian Strambeanu, managerul Spitalului Judetean Ploiesti, a cerut incetarea contractului, Florin Puscariu va asigura interimatul

Adrian Strambeanu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, a cerut, vineri, incetarea contractului de management, iar solicitarea i-a fost deja aprobata de Consiliul Judetean Prahova. In locul sau a fost numit in regim de interimat Florin Puscariu, transmite Mediafax.

Managerul SJU Ploiesti a trimis presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, o solicitare privind incetarea contractului de management incheiat in decembrie 2010 si care expira la data de 13 decembrie 2013, a explicat vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Sebastian Danielescu.

Conform unui comunicat dat publicitatii de Consiliul Judetean Prahova, Strambeanu a solicitat incetarea contractului de management “pentru detensionarea situatiei aparute la unitatea medicala”.

In urma acestei masuri, Florin Puscariu va detine functia de manager interimar pana la scoaterea postului la concurs in maxim 90 de zile.

Ministerul Sanatatii a trimis, saptamana trecuta, o comisie de ancheta la SJU Ploiesti dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinantarea, lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare din spital, dar si neimplicarea autoritatilor care au ales sa reabiliteze termic spitalul in loc sa asigure materialele sanitare necesare.

Joi, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a facut un “apel public” catre CJ Prahova sa il suspende din functie pe managerul SJU Ploiesti.

Foto: Realitatea TV