Adrian Vasilescu: Banca Nationala nu se uita niciodata intr-un contract de credit

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu se uita niciodata intr-un contract de credit, deoarece nu are acest drept.

“Banca Nationala nu verifica contract cu contract, in momentul in care el se incheie. Nu da niciun aviz pentru incheierea unui contract, nu se uita niciodata intr-un contract de credit, atunci cand banca il incheie cu clientul, pentru ca ar fi o ingerinta inadmisibila, in conditiile unei piete concurentiale si din aceasta cauza legea nu ii permite BNR, nu ii da prerogative de a se amesteca in afacerile comerciale. Banca Nationala nu are dreptul sa se uite intr-un contract”, a spus Vasilescu, referindu-se la contractul cu CEC Bank, prin care Ioana Basescu a luat un credit pentru a-si cumpara un teren agricol.

“Eu sunt consilier al guvernatorului si nu pot sa-l intreb pe directorul de la Supraveghere (Nicolae Cinteza – n.r.) despre ce este vorba intr-un contract. Din surse media a ajuns si la mine contractul de credit al CEC Bank cu Ioana Basescu. L-am primit din surse media si asa a fost pus in circulatie si astfel m-am uitat si eu in contract. Nu este caderea mea nici sa-l comentez, nici sa-l analizez”, a mai spus Vasilescu.

Foto: Cotidianul