Adrian Vasilescu explica de ce au romanii salarii atat de mici

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat in emisiunea “Perspectiva” de la Realitatea TV ca datoria publica a creat intotdeauna crize financiare serioase si a explicat de ce au romanii salarii atat de mici.

“Datoria publica este o problema extraordinara la aceasta ora. Datoria publica a creat intotdeauna crize puternice financiare. De 800 de ani, criza are o singura cauza: datoria publica. Datoria publica trebuie sa nu depaseasca 60 la suta din PIB. 100 de miliarde datoria statului roman. Dar ea este si o datorie privata, si vorbim de bancile sau de marile companii”, a explicat Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a mai spus ca salariile romanilor sunt atat de mici din cauza proastei productivitati.

“Stam foarte slab la productivitate, din cauza asta avem si salariile mai mici. Tine in primul rand de management. Noi avem o dificultate mare. Am umplut tara de scoli de management, dar nu avem management”, a mai spus Adrian Vasilescu.