ADRIANA SAFTOIU, acuzatii foarte grave la adresa lui TRAIAN BASESCU

ADRIANA SAFTOIU, fostul consilier al lui TRAIAN BASESCU, a semnat un editorial in Adevarul, in care il acuza pe fostul presedinte de grave abuzuri. SAFTOIU scrie ca “legea era el, TRAIAN BASESCU” si completeaza ca fostul sef de stat avea acces la orice convorbire ar fi dorit.

Aceasta relateaza ca BASESCU i-a reprosat ca in cadrul unei convorbiri telefonice pe care ea a avut-o cu un fost memebru PD, ea a mentiont ca “BASESCU este dominat de Elena Udrea”. Astfel, sustine SAFTOIU, “a cazut pe interceptari”,  intrucat BASESCU i-a precizat ca liberalul era interceptat, si nu ea.

Redam, in continuare, un paragraf din editorial, in care Saftiu mentioneaza ca a decis sa se retraga din functie atunci cand a inteles ca loialitatea fata de un om se opreste acolo unde incepe nebunia de a supune o tara capriciilor lui:

“Legea era el, TRAIAN BASESCU. Cand am inteles asta, am decis sa ma retrag. Am decis ca loialitatea fata de un om se opreste acolo unde incepe nebunia de a supune o tara capriciilor lui. Asa e: TRAIAN BASESCU avea acces la orice convorbire telefonica isi dorea. Inclusiv, la acea convorbire telefonica in care ma mentioneaza si o invoca cu un aer periculos. Ei, bine, acea convorbire a avut loc intr-o duminica din luna martie, 2007. Era perioada in care TRAIAN BASESCU tuna si fulgera impotriva PD-ului, care nici de-al naibii nu voia sa paraseasca guvernarea Tariceanu, in urma scandalului „biletelul roz”. In acea duminica, un membru PD, acum membru PNL, coleg cu mine, m-a sunat sa mi se planga de atmosfera dezolanta din PD, de ingrijorarea lor ca TRAIAN BASESCU refuza sa mai comunice cu ei si a continuat cateva minute bune in aceeasi nota plangacios-disperata. La un moment dat, convorbirea s-a intrerupt brusc. Nu mai stiu exact cine a sunat inapoi, cert e ca s-a incheiat discutia cu remarca mea. I-am spus acelui membru PD ca nu prea e treaba mea sa mediez relatia si ca oricum nu as avea cum sa ii ajut, pentru ca TRAIAN BASESCU este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea. A doua zi, TRAIAN BASESCU mi-a reprosat exact acest cuvant: a domina. Cum mi-am permis sa spun asta? E adevarat, atunci nu existau atatea dovezi cate s-au adunat la finalul celor 10 ani de mandat. Dar, pentru mine, erau suficiente ca sa inteleg raportul de forte”, se arata pe Adevarul.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: ADRIANA SAFTOIU si sotul ei m-au TRADAT

SAFTOIU mai precizeaza ca presedintele i-a relatat ce vorbise ea la telefon cu fstul membru PD, care potrivit presedintelui, era interceptat:

“In logica lui TRAIAN BASESCU, se numeste tradare sa nu fii de acord cu optiunile lui care nu aveau legatura cu interesul national. Si, din pacate, dupa 10 ani, se poate constata cati dintre oamenii foarte apropiati lui, loiali si de casa, au actionat abuziv, in interes personal. Nu o spun eu, o spune Justitia! L-am intrebat atunci de unde stie ce am spus. Raspunsul era deja clasic: cazusem pe interceptare. Interceptare? am intrebat, nestiindu-ma vinovata de vreo fapta care sa aduca atingere sigurantei sau securitatii nationale. Mi-a raspuns ca nu eu eram interceptata, ci colegul. Pana in ziua de astazi, nici eu, nici colegul nu am fost chemati de vreo institutie a statului sa dam socoteala de vreo fapta de natura penala. Mi-a spus ca nu are dubii asupra veridicitatii convorbirii. Nu doar ca citise, dar si ascultase! E legal? Ma indoiesc, cum m-am indoit si atunci. Sa interceptezi convorbirile unor persoane care nu fac obiectul niciunei anchete, inregistrarile sa ajunga pe masa si la urechile unui decident politic constituie o incalcare flagranta a drepturilor omului. Ma indoiesc ca doar eu si colegul eram abuzati de sistem, la cererea „celui mai bine informat” personaj politic”.

Sursa foto: gandul