ADRIANA SAFTOIU: LUDOVIC ORBAN este un adversar puternic pentru PSD

Prim-vicepresedintele PNL, ADRIANA SAFTOIU, fost consilier prezidential, a declarat, vineri seara a LUDOVIC ORBAN, propunerea liberalilor pentru Primaria Capitalei, “este un adversar puternic pentru PSD”, informeaza Realitatea TV.

SAFTOIU crede ca problema intervine la nivel aritmetic, in conditiile in care pe partea dreapta “se impart multe procente cu multi candidati”, iar “PSD nu are un rival pe acelasi tronson”.

Nu este vorba ca nu m-ar fi interesat (n.r – candidatura la Primaria Capitalei). Imi recunosc limitele si nu sunt sigura ca sunt un profil administrativ.  Suntem in fata unei decizii luate de partid si, in mod evident, pe domnul ORBAN il recomanda multe lucruri. Are experienta politica, administrativa. Este foarte important sa fii determinat si sa iti doresti foarte tare sa ajungi in acel loc pentru care candidezi, sa ai tu incredere in tine”, a declarat SAFTOIU.

CITESTE SI: LUDOVIC ORBAN doreste sa castige Primaria Capitalei cu un scor de peste 40%

In acest context, SAFTOIU a punctat ca alegerile locale, de anul acesta, desfasurate intr-un singur tur sunt riscante. 

“Nu spun ca independentii nu ar avea sanse, dar trebuie sa fim realisti. Li s-a diminuat considerabil pentru ca votul pe partea stanga e doar inspre PSD (…) Din cauza acestui vot intr-un singur tur, PSD nu are un rival pe acelasi tronson, in timp ce pe partea dreapta suntem mult mai multi”, a explicat fostul consilier prezidential. 

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Il vom sustine in bloc pe LUDOVIC ORBAN

In ceea ce priveste propunerea liberalilor pentru Primaria Capitalei, SAFTOIU a afirmat ca LUDOVIC ORBAN are experienta necesara pentru asumarea acestei candidaturi. 

“Este un rival foarte puternic si un adversar puternic pentru PSD. Problema este una strict aritmetica. Pierzi o candidatura si la o diferenta de un procent si daca numaram tot ce avem pe partea dreapta, se aduna multe procente sau se impart multe procente cu multi candidati. Din punct de vedere aritmetic e greu, ceea ce nu inseamna ca e imposibil. Electoratul trebuie sa lase deoparte emotia si sa aleaga ca si cum ar fi vot in doua tururi”, a adaugat prim-vicepresedintele PNL.

Sursa foto: gandul