ADRIANA SAFTOIU: Probabil vor fi unele DEMISII la VARFUL PNL

CATALIN PREDOIU nu este singurul responsabil pentru scorul de la alegerile locale din Bucuresti, a declarat, luni la postul de radio RFI, prim-vicepresedintele PNL ADRIANA SAFTOIU. Intrebata cine ar mai trebui sa-si asume aceasta responsabilitate, ea a raspuns: “Cred ca noi toti cei care am participat la luarile de decizii”.

De ce a iesit CATALIN PREDOIU singur la declaratii duminica seara? “A fost o discutie intre noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordam conferinta de presa. A fost optiunea domnului Predoiu, a spus ca fiind si presedintele organizatiei de Bucuresti, pentru ca toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucuresti la momentul acela, ora 9, nu se stia nimic practic despre tara, a spus ca doreste sa-si asume acest rezultat si a fost optiunea lui”, explica ADRIANA SAFTOIU.

CITESTE SI: VASILE BLAGA SPUNE CA ESTE DEZAMAGIT DE REZULTATUL DIN BUCURESTI, NU SI DE CEL OBTINUT DE PNL IN TARA

 ADRIANA SAFTOIU subliniaza ca scorul PNL in Capitala a fost slab, dar la nivel de tara “lucrurile nu stau deloc prost”: “In mod evident, in Bucuresti, rezultatul nu este unul care sa ne bucure, nu e foarte incurajator. La nivel de tara, insa, lucrurile nu stau deloc prost. Pot sa va spun ca in acest moment, pe masuratoarea paralela pe care am facut-o noi, avand aproximativ 82% din sectiile din tara, partidul are un scor de 30,19% si avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judet”.

Nu lasa PNL impresia ca Predoiu e singurul liberal care-si asuma responsabilitatea pentru scorul slab din Capitala? “Este exclus! Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atat mai mult cu cat sa nu uitam, domnul Predoiu a intrat in cursa pentru Primaria Capitalei destul de tarziu, sunt asumate, sunt cateva greseli de strategie, de tactica, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucuresti”, crede ADRIANA SAFTOIU.

Cine ar mai trebui sa-si asume aceasta responsabilitate? “Cred ca noi toti cei care am participat la luarile de decizii, care am fost prezenti la strategie, tactica. Nu poti sa arati cu degetul doar intr-o singura parte, doar catre un om, doi sau trei”, raspunde ADRIANA SAFTOIU.

Ce ar trebui sa urmeze pentru PNL acum? “Cu siguranta, o sa urmeze o analiza foarte serioasa, cu tot ceea ce implica aceasta analiza. Trebuie tinut cont si de rezultatul pe tara, unde PNL are in momentul de fata 30% (…). Dar in egala masura, trebuie sa tinem cont si de rezultatul pe Bucuresti”, spune ea.

S-ar impune unele demisii la varful PNL, dupa scorul prost din Bucuresti? “Intr-o anumita masura, da, probabil ca ele vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea sa ma antepronunt. Cu siguranta va fi o analiza, miercuri va avea loc si un Birou Politic. Probabil pana atunci se va decide cine, ce si cum”, afirma ADRIANA SAFTOIU.

Sursa foto: jurnalul