ADRIEAN VIDEANU, in ARESTUL Politiei Capitalei

Presedintele PDL Bucuresti, ADRIEAN VIDEANU, a venit, joi, la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat pentru a fi audiat intr-un dosar al fostei sefe a DIICOT ALINA BICA.

Citeste si: DNA: Adriean Videanu, Radu Berceanu si Roberta Anastase nu au nicio calitate procesuala in Dosarul Microsoft

UPDATE 19.46: ADRIEAN VIDEANU a ajuns in ARESTUL Politiei Capitalei.

UPDATE 19.36: ADRIEAN VIDEANU a fost scos incatusat din sediul DNA si a fost urcat intr-o masina. El va fi dus in arestul Politiei Capitalei.

UPDATE 19.09: Procurorii DNA au emis ordonanta de RETINERE pentru 24 de ore pe numele lui ADRIEAN VIDEANU, in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica. Fostul ministru al Economiei este acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Surse judiciare au declarat ca ALINA BICA, in calitate de procuror-sef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, in mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui numar de 80 actiuni care valorau 277.000 lei, detinute de ADRIEAN VIDEANU la SC Titian Mar SA.

Sechestrul asupra actiunilor sale a fost pus in dosarul in care ADRIEAN VIDEANU este cercetat de DIICOT, alaturi de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari si punerea in pericol a sistemului energetic national pe segmentul gazelor naturale.

Prin ridicarea sechestrului, ALINA BICA l-ar fi ajutat pe ADRIEAN VIDEANU sa-si puna la adapost actiunile sechestrate si obtina foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin instrainarea lor.

Astfel, a ramas fara obiect masura asiguratorie dispusa de procurorul de caz, care reprezenta garantia recuperarii prejudiciului cauzat, au mai aratat sursele citate de Mediafax.

ADRIEAN VIDEANU a intrat in sediul DNA in momentul in care din cladire a iesit presedintele PMP, deputatul ELENA UDREA.

Citeste si: ELENA UDREA, sub CONTROL JUDICIAR