Adriean Videanu a fost pus sub urmarire penala

Adriean Videanu s-a prezentat, joi dimineata, in fata procurorilor de la DIICOT, unde acesta a fost pus sub urmarire penala in dosarul in care mai sunt acuzati de subminarea economiei nationale omul de afaceri Ioan Niculae si ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Adriean Videanu se afla, in aceste momente, in biroul procurorilor DIICOT acolo unde i s-a adus la cunostinta faptul ca se va incepe urmarirea penala impotriva domniei sale pentru complot si subminarea economiei nationale.

“Urmare a acestui demers si motivat de imprejurarea ca din actele premergatoare efectuate in cauza au rezultat indicii temeinice cu privire la savarsirea faptelor sesizate, procurorii DIICOT au dispus, la data de 9 septembrie 2013, inceperea urmaririi penale fata de Videanu Adriean, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, prevazute de art. 167 alin. 1 C.pen. si art. 165 alin. 1 si 2 C.pen., fapte comise in perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Economiei”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT remis, joi, agentiei Mediafax.

Sursa foto: gandul.info