Adunarea Parlamentara a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est are loc la Bucuresti

Sesiunea inaugurala a Adunarii Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) a inceput sambata la Palatul Parlamentului, presedintia acestei dimensiuni parlamentare fiind detinuta, pana in iunie 2014, de Parlamentul Romaniei, informeaza Agerpres.

Reuniunea, care se va incheia duminica, are ca tema generala de dezbateri “Viitorul rol al Adunarii Parlamentare a SEECP in context european”, la finalul acesteia urmand sa fie adoptata o Declaratie inaugurala.

Citeste si: TITUS CORLATEAN: Romania trebuie sa fie un stat puternic 

Statele participante la SEECP sunt Albania, Bulgaria, Grecia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Romania, Serbia, Turcia (state fondatoare), Bosnia si Hertegovina (din 2001), Croatia (din 2004), Republica Moldova (din 2006), Muntenegru (din 2007) si Slovenia (din 2010).

Citeste si: 10 mai – ZIUA REGALITATII – ISTORIC si SEMNIFICATII 

Printre organizatiile invitate la eveniment se numara: Parlamentul European, Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentara a OSCE, Adunarea parlamentara a NATO, Adunarea parlamentara a Cooperarii Economice a Marii Negre, Initiativa Central-Europeana — Dimensiunea Parlamentara, Uniunea Interparlamentara, Consiliul Cooperarii Regionale si Adunarea parlamentara a Uniunii pentru Mediterana.

Sursa foto: realitatea.net