Adversarele României pentru turneele preolimpice! Putem întâlni două naționale care ne-au învins la CM

România a terminat pe locul 12 Campionatul Mondial de Handbal, pierzând în ultimul meci, 20-37 cu Japonia. „Tricolorele” își pot face acum calcule pentru prezența la Jocurile Olimpice 2020 de Tokyo. Vor avea parte de două echipe foarte grele. Din grupă ar putea face parte Coreea de Nord, Serbia sau Muntenegru și Spania.

S-a stabilit, în mare parte, și țintarul pentru turneele preolimpice care vor avea loc în luna martie, anul viitor. Se așteaptă acum jocurile de clasament, semifinalele și finalele, dar România își știe deja două adversare.

Cu siguranță în grupa României va fi Coreea de Nord, echipa care a terminat pe locul 4 în Campionatul Asiei! Apoi, „tricolorele” vor mai înfrunta învingătoarea dintre Serbia și Muntenegru. Ultima echipă, cea clasată pe locul 4 la Campionatul Mondial, se va ști abia duminică, dar toată lumea dă drept Spania formația ce va fi scoasă în afara podiumului. Exact echipa care ne-a spulberat la această ediție, 31-16, în meciul de debut. 

Citește și: CM HANDBAL FEMININ 2019. ROMÂNIA – JAPONIA 20-37 / UMILINȚĂ FĂRĂ SFÂRȘIT ȘI ULTIMUL LOC LA MONDIAL

Și cu Muntenegru a jucat România la Mondia, dar a pierdut greu, 26-27, după un meci mult mai bun. Ar putea fi însă Serbia, echipa care a făcut un Campionat Mondial incredibil, în ciuda absenței liderului Andrea Lekic. 

România va trebui să bată măcar una dintre echipele din Europa, într-un turneu care, cel mai probabil, se va desfășura la formația clasată pe locul 4 la Mondiale! Misiune foarte grea pentru naționala noastră, dar să recunoaștem că lucrurile putea arăta și mai rău.

Bine de știut!

Primele două echipe se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
IHF stabilește locul de desfășurare al fiecărei grupe.
Partidele se desfășoară între 19-22 martie.

Sursa foto: sport