Adversari DIFICILI pentru ECHIPELE ROMANESTI in turul III al EUROPA LEAGUE

ASA TARGU-MURES, ASTRA GIURGIU si FC BOTOSANI si-au aflat adversarele pe care le pot avea in turul 3 preliminar din Europa League (EL).

Vicecampioana Romaniei, ASA TARGU-MURES, va avea probabil cel mai dificil adversar dintre echipele romanesti in turul 3 preliminar al EL, echipa franceza AS SAINT-ETTIENE. Meciul tur se va disputa pe 30 iulie, iar mansa secunda e pe 6 august.

Saint Etienne este CEA MAI TITRATA ECHIPA DIN FRANTA, avind 10 titluri de campioana, cu unul peste OM. Totusi, ultimul a fost luat abia in 1981.

Echipa are un lot format in mare parte din francezi si este cotat la peste 75 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.Vedetele echipei sint Max GRADEL (atacant), Mevlut ERDINC (atacant), Stephane RUFFIER (portar), dar si noul venit Benoit ASSOU EKOTTO (fundas).

CITESTE SI: LIGA CAMPIONILOR: STEAUA va juca in turul III preliminar cu invingatoarea dintre PARTIZAN BELGRAD si DILA GORI

Daca va trece de FC Inverness, ASTRA GIURGIU ar putea avea la randul sau o misiune dificila, picand la tragerea la sorti cu castigatoarea din dubla WEST HAM UNITED/BIRKIRKARA.

Chiar daca locul 12 ocupat la sfirsitul campionatului nu-i permitea sa joace in cupele europene, gruparea londoneza a acces gratie criteriului fair-play. In ciuda faptului ca e mare favorita, West Ham a avut mari dificultati in mansa tur din turul 2 cu maltezii de la Birkirkara, reusind sa invinga doar cu 1-0.

West Ham are un lot in valoare de 138.5 milioane de euro, conform transfermarkt. Cel mai bine cotat jucator al britanicilor este PAYET, mijlocasul venit de la Olympique Marseille. De asemenea, West Ham l-a transferat si pe OGBONNA de la Juventus pentru 11 milioane de euro. In lotul englezilor se mai afla Andy CARROLL, fostul atacant al lui Liverpool, Enner VALENCIA si Mauro ZARATE.

“Cum sa sune West Ham? Frumos! E o deplasare la Londra, foarte frumos. N-am putut sa ma abtin, am intrat pe transfermarkt sa ma uit pe valoarea jucatorilor pe care ii au. E incomparabil cu ce avem noi.

Ei au un stadion de 35.000 de locuri. Presiunea publicului va fi foarte mare. Anul trecut Lyon a venit fara 7-8 titulari in play-off, parca nu-i interesa asa mult”, a declarat antrenorul Astrei Giurgiu, Marius SUMUDICA, la televiziunea sportro.

CITESTE SI: EUROPA LEAGUE: LEGIA VARSOVIA – FC BOTOSANI, SCOR 1-0 si calificarea se joaca in MOLDOVA 

In urma unei prestatii destul de bune la Varsovia, unde a pierdut cu LEGIA, scor 0-1, FC BOTOSANI a avut parte de o tragere la sorti mult mai blanda. Daca vor castiga dubla cu polonezii, moldovenii vor profita de statutul de cap de serie al Legiei si vor juca fie cu vicecampioana Albaniei, FK KUKESI, fie cu muntenegrenii de la MLADOST PODGORICA. Ex-iugoslavii au castigat partida tur in deplasare, scor 1-0.