AEP: Vom elabora proiectul de lege privind votul prin corespondenta in timp util pentru a fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, a declarat, luni, ca proiectul de lege privind votul prin corespondenta va fi elaborat in timp util de AEP, pentru a fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016, informeaza Mediafax. 

“Apreciez preocuparea crescanda a actorilor politici pentru votul prin corespondenta si asigur opinia publica de faptul ca AEP va elabora proiectul de lege privind votul prin corespondenta in timp util pentru a fi aplicat la alegerile parlamentare din 2016”, a declarat presedintele AEP.

“Consider ca un astfel de proiect va asigura accesul efectiv al diasporei la vot numai sub conditia identificarii unor solutii sustenabile care sa imbine garantiile de securitate necesare pentru corectitudinea alegerilor cu costuri cat mai mici pentru statul roman”, a mai declarat ANA MARIA PATRU.

CITESTE SI: DRAGNEA: ZGONEA, mandatat sa elaboreze principiile pentru LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Potrivit președintelui AEP, este necesara inregistrarea romanilor din diaspora si securizarea circuitului de transmitere a corespondentei si a documentelor de vot, precum si evaluarea costurilor diferitelor procedee utilizate in acest moment in alte state ale lumii.

In acest context, Ana Maria Patru a declarat ca va invita la discutii reprezentanti ai Companiei Nationale Posta Romana S.A., Companiei Nationale Imprimeria Nationala S.A., precum si ai Ministerului Afacerilor Externe, pentru a pune bazele proiectului de lege privind votul prin corespondenta.

CITESTE SI: VOTUL prin CORESPONDENTA, discutat luni de Comisia de Cod electoral cu reprezentantii grupurilor parlamentare 

Legea votului prin corespondenta “trebuie sa stabileasca foarte clar atributiile ce vor reveni acestor institutii pentru a garanta diasporei ca votul prin corespondenta va fi organizat corect”, a mai declarat ANA MARIA PATRU.

Presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat, luni, ca PSD l-a mandatat pe presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, sa elaboreze un set de principii privind votul prin corespondenta care sa fie inaintat AEP, institutia urmand sa transmita un proiect pe care trebuie un consens din partea partidelor.

Sursa foto Mondo News